dilluns, 30 de maig del 2011

Un altre món és possible - Democràcia real, Ja!

El dia 15 de maig, 15-M, hi va haver manifestacions a tot l'estat, convocades per Democracia Real, Ya.

En més de 60 ciutats de l'Estat, més de 130.000 persones ens vam manifestar sota el lema “Democracia real ¡JA! No som una mercaderia en mans de polítics i banquers”. Tothom coincidí en considerar la convocatòria com un èxit, més tenint en compte que la convocatòria, apartidista i asindical, estava organitzada per ciutadans anònims

El mateix dia a la nit, algunes persones decidiren acampar a la Puerta del Sol amb la intenció de restar-hi fins el dia 22, el dia de les eleccions municipals. La matinada del 16, foren desallotjats/des per la policia, la qual cosa contribuí a la consolidació de l'acampada al acudir a la Puerta del Sol més de 10.000 persones, i a la seva extensió a altres ciutats, de l'estat espanyol i de fora, a partir del dia 17, arribant, a hores d'ara, a més de 138.



A partir d'ací, acampades, #spanishrevolution esdevé "trending topic" al Twitter, força ressó en els mitjans de comunicació de tot tipus i color, intents frustrats de capitalització, advertències de les Juntes Electorals, jornada de reflexió i jornada electoral del 22-M, desallotjament de la Plaça de Catalunya...


Per molta gent, per a mí, si més no, semi convençuts que la cosa no podia estar pitjor (crisi, retallades, desballestament de l'estat del benestar, bancs, bipartidisme, corrupció, atur...) que uns no convoquen i altres no tenim força per fer-ho, etc., la mobilització esdevé una grata sorpresa. Malgrat alguns dubtes, alguns aclarits i d'altres no, participar en algunes de les accions vinculades al moviment 15-M és força engrescador i esperançador. La nit de la jornada de reflexió, amb els dubtes sobre si hi hauria desallotjaments o no, molta gent estàvem convençuts que estem fent història.


Un "acudit" d'El Roto en el diari El Pais, del 18 de maig, ho sintetitzava tot: "Los jóvenes salieron a la calle, y súbitamente todos los partidos envejecieron".


Seguidament penjo una selecció d'enllaços per qui vulgui ampliar, actualitzar o mantenir la informació sobre Democràcia Real, Ja! i el Moviment 15-M:

Democràcia Real, Ya Pàgina oficial del moviment Democràcia Real, Ya, amb el manifest, propostes, etc.

Democràcia Real, Ja - Tarragona

Democràcia Real, Ja Tarragona (feisbuc)

Acampada Tarragona (feisbuc)

Blog de l'AcampadaTGN


Democracia Real Ya y Movimiento 15-M, diferentes pero "hermanos"

Hoy mejor que antes de ayer Reflexions de Carlos Taibo

Así cuentan fuera de España cómo ha transcurrido la #Spanishrevolution

El periodista Bernardo Gutiérrez desgrana en aquest text el transcurs del moviment 15-M i els gèrmens de les protestes. A més de a 20 minutos, ha estat publicat en el diari alemany 'Tage Spiegel' i a la revista veneçolana 'Marcapasos', entre d'altres mitjans.

Democracia Real YA
Web: http://democraciarealya.es/
Facebook: http://www.facebook.com/democraciarealya
Twitter: #democraciarealya @democraciareal
Tuenti : democraciareal ya!
Evento General en Facebook: http://on.fb.me/fsasU4

dilluns, 16 de maig del 2011

manifestacions a Tarragona: Prou retallades i Democràcia real, JA!

imatge d'ahir a la nit a la Puerta del Sol a Madrid. Acampada fins el dia 22.
prem l'enllaç per saber-ne més

En pocs dies hi ha hagut dues manifestacions notables a Tarragona. La primera, el 12 de maig, contra les retallades a la sanitat, ensenyament i altres serveis. La segona, el 15 de maig, en demanda d'una democràcia real.

De la convocatòria de totes dues me'n vaig fer ressò en el blog:

Manifestació Prou retallades - 12 de maig

Democràcia real, JA!

Vaig assistir a la manifestació del 12 i em va sorprendre el nombre de persones que hi van acudir, si bé, em va semblar que, malgrat l'èxit de la convocatòria, sigui per l'assistència de força alcaldables i polítics, encara que els alcaldables assistissin a "títol personal" (caldria tenir en compte, també, la "convocatòria" que va efectuar l'actual alcade) o perquè no hi havia referències a les RETALLADES del govern Zapatero, vaig tenir la sensació que la cosa tenia molt d'acte electoral.

A la manifestació d'ahir no hi vaig poder assistir i no n'he pogut llegir res en les edicions virtuals dels mitjans de comunicació locals però pel que he pogut llegir i veure en el feisbuc o en mitjans de comunicació estatals sobre les 58 manifestacions que es van realitzar ahir a l'Estat espanyol, crec que la cosa també fou força exitosa i més fresca i profunda que la del 12.

Penjo algunes fotos d'ambdues manifestacions i un parell d'articles que m'han agradat.

Consideraciones sobre las manifestaciones del 15-M, Enrique Dans

La esperanza de la izquierda, de Ignacio Escolar

El voto indignado antisistema, de Jordi Calvo

Les fotografies anteriors (la primera del diari El Punt i les altres meves), són de la manifestació del 12 de maig i les que venen a continuació són de la manifestació d'ahir a Tarragona, de Nàdia Balaguer.


vídeo : entrada mani a la Plaça de la Font

dimarts, 10 de maig del 2011

Surt al carrer! 15 de maig de 2011


Web de Democracia Real YA! amb informació, documents, material... sobre la campanya.

Convocatòria i pàgina del FB Manifestació de Tarragona

diumenge, 15 / maig · 18:00 - 20:00
Estàtua dels despullats (Rambla Nova)
TARRAGONA

MANIFEST Democràcia Real ja!
Som persones normals i corrents. Som com tu: gent que s’aixeca tots els matins per estudiar, treballar o buscar feina, gent amb família i amics, gent que treballa dur cada dia per viure i donar un futur millor als que ens envolten.
Uns ens considerem més progressistes, d’altres més conservadors. Uns som creients, d’altres no. Uns tenim ideologies ben definides, d’altres ens considerem apolítics. Però tots estem amoïnats i indignats pel panorama polític, econòmic i social que veiem al nostre voltant, per la corrupció dels polítics, empresaris, banquers… per la indefensió del ciutadà ras.
Aquesta situació ens fa mal a tots cada dia. Però si tots ens unim, podem canviar-la. És el moment de moure’s i de construir una societat millor. És per això que declarem fermament el següent:
  • Les prioritats de la societat han de ser la igualtat, el progrés, la solidaritat, el lliure accés a la cultura, la sostenibilitat ecològica i el desenvolupament, el benestar i la felicitat de les persones.
  • Hi ha uns drets bàsics que haurien de ser coberts en aquestes societats: el dret a l’habitatge, al treball, a la cultura, a la salut, a l’educació, a la participació política, al lliure desenvolupament personal i el dret al consum dels bens necessaris per a una vida sana i feliç.
  • El funcionament actual del sistema econòmic i de govern no atén aquestes prioritats i és un obstacle per al progrés de la humanitat.
  • La democràcia surt del poble (demos = poble, cracia = govern) així que el govern ha de ser el poble. Però en aquest país la major part de la classe política ni tan sols ens escolta. La seva funció hauria de ser portar la nostra veu a les institucions, facilitant la participació política ciutadana mitjançant línies directes i procurant el més gran benefici per al gruix de la societat, no la de enriquir-se i medrar amb el nostre esforç, atenent només als interessos dels grans poders econòmics i aferrant-se al poder mitjançant una dictadura partitocràtica encapçalada per les inamovibles sigles del PPSOE
  • L’ànsia i acumulació de poder en un grup reduït produeix desigualtat, crispació i injustícia. Això porta a la violència, que rebutgem. L’obsolet i antinatural model econòmic vigent bloqueja la maquinaria social en una espiral que es consumeix a ella mateixa enriquint a uns pocs i avocant a la pobresa i escassetat a la resta, fins al col·lapse.
  • La voluntat del sistema és l’acumulació de diners, premiant-la per sobre de l’eficàcia i el benestar de la societat, malbaratant recursos, destruint el planeta, generant atur i consumidors infeliços.
  • Els ciutadans formem part de l’engranatge d’una màquina destinada a enriquir una minoria que ni tan sols sap de les nostres necessitats. Som anònims, però sense nosaltres res d’això existiria ja que nosaltres movem el món.
  • Si com a societat aprenem a no confiar el nostre futur a una abstracta rendibilitat econòmica que mai s’aplica al benefici de la majoria, podrem eliminar els abusos i mancances que tots patim.
  • Es necessària una revolució ètica. Hem posat els diners per sobre de l’ésser humà i hem de posar-lo al nostre servei. Som persones, no productes de mercat. No sóc només el que compro, sinó que també importa perquè ho compro i a qui l’hi compro.
Per tot això estic indignat.
Jo puc canviar-ho.
Jo puc ajudar.
Sé que junts podrem.
Surt amb nosaltres. És el teu dret.

Vídeo Toma la calle. 15 de mayo de 2011

Vídeo Democracia real ya!!El 15 de Mayo toma la calle

Vídeo #15M | TOMA LA CALLE | DEMOCRACIA REAL YA (discurs semblant a El Gran dictador)

Vídeo Porque somos más, toma la calle (joc d'escacs)