divendres, 18 de juny del 2010

Plataforma Cívica per aturar els abusos de membres de la Guàrdia Urbana


Aquest migdia he pogut llegir, al feixuc, un text en el qual es denuncien fets esdevinguts aquesta matinada passada. El text diu:

Com a la dictadura. Avui en dia la Guàrdia Urbana de Tarragona torna a fer les mateixes pràctiques que els grisos feien fa més 35 anys. I, és que tornem a trobar-nos en una situació en que l’afany recaptatori de l’ajuntament, i la repressió sistemàtica d’aquest, fan que el jovent de la nostra ciutat no és pugui expressar, ni desenvolupar la seva activitat. Ahir a les 4 de la matinada, quan diversos joves sortien d’un bar al C/ Rebolledo, va passar una patrulla de la Guàrdia Urbana, algunes persones, segurament rebotades amb l’actuació que normalment tenen els agents, van xiular. Aquests van baixar del cotxe. I, sense més ni menys, el que anava a ser una identificació il·legal, va acabar en 3 multes de 1000€ i un company, que participa de diversos moviments polítics i socials de la ciutat, detingut. Desgraciadament sabem que aquestes detencions il·legals, no son aleatòries, que aquestes pràctiques per part de la Guàrdia Urbana són corrents. A més a més, desgraciadament, l’actitud de la majoria dels agents va ser xulesca, prepotent, fent abús d’autoritat, intentant confiscar-nos els mòbils, espitjant, trepitjant el coll d’una persona amb les botes per negar-se a agafar la multa, i fins i tot, quan només reclamàvem que deixessin anar al detingut, van treure les porres i ens van intimidar amb la mirada. Un cop més podem ratificar dos coses. La repressió que aquest ajuntament duu cap a les persones que treballen des de la base per a millorar les coses. I l’afany recaptatori d’aquestes multes. Ahir van multar a 3 persones amb una multa de 1000€ per cap. Son un total de 3000€, per no fer res, res de res. Però abans d’ahir van multar un home amb una multa de 800€ per passejar el gos per la platja, i les ja conegudes de 4500€ per tirar papers al terra en una concentració contra els bancs i caixes, els 1500€ per tirar closques de pipes al terra, els 450€ per portar el patinet sota el braç, 300€ per trepitjar la gespa i tot un llarg etcètera de multes totalment irracionals que l’única funció que tenen és recaptar, ara en temps de crisi, encara més diners per a l’ajuntament. Pensem que la ciutadania ha de dir prou als abusos per part de la Guàrdia Urbana. Pensem que la ciutadania a de denunciar i dir prou a l’afany recaptatori que te aquesta Ordenança cívica i no pagar cap multa més, així com recorre totes les multes que li imposi la Guàrdia Urbana. Per tot això i molt més, una vegada més diem:
PROU ABUSOS DE LA GUÀRDIA URBANA, CARLES CASTILLO DIMISSIÓ!

Al vespre, el digital Tarragona21 també en parlava.

Jo no em defineixo, en principi, en relació al que va passar perquè no hi era i excepte el que he llegit no n'he pogut parlar amb ningú. De totes maneres em preocupa la policialització que està vivint Tarragona. Darrerament, en diferents ocasions, he pogut veure dotacions de la Guàrdia Urbana fent controls a la rotonda de la Rambla Vella, davant l'hotel Imperial Tàrraco. L'altre dia, en un d'aquests controls, al voltant de les 9 del matí, van aturar una amiga que portava el nen al cole. Tan sols li van demanar papers però em sembla lamentable posar-se a demanar papers, a les 9 del matí, a una persona que porta el nen al col·legi i que no ha comès cap infracció. Aquest fet sembla donar la raó als autors de la informació abans esmentada quan parlen de l'afany recaptatori de l'Ajuntament?
Darrerament, també, una companya ha estat multada en diferents ocasions per sortir-se un pam de la zona d'aparcament de motos o per "estacionar en el carril de circulación". Evidentment, estic d'acord en què ambdues coses, des d'un punt de vista estricte son sancionables però també ho hauria de ser que aquesta persona no pugui accedir a la zona d'aparcament, que per altra banda és plena, perquè hi ha vehicles de càrrega i descàrrega fora del lloc marcat per aquesta contingència i no aparegui cap urbano per impedir-ho.
Un exemple més de policialització esdevé quan un veí presenta una queixa de quelcom que ha fet un altre veí. Sembla que s'imposa una mediació. Qui la farà? un/a psicòleg/a? un/a treballador/a social?... NO! la guàrdia urbana.
També puc donar fe del tracte rebut en ocasions en què he estat identificat per mostrar pacíficament una pancarta, per exemple o de la sentència en què el jutge considera la inveracitat de declaracions de dos guàrdies urbans en un episodi en què un jove fou acusat d'agressions malgrat haver de ser atès de diferents contusions.
Em preocupa, també, que, en relació al cas al qual es refereix l'octaveta distribuïda aquest matí , els informes policials parlin d'un jove amb una quinzena d'"antecedents penals" quan resulta que amb aquest nom s'estan referint a pintades, penjar cartells o... pixar-se al carrer.

plataforma abusos guardia urbana

Imatge del fulletó 'Com la dictadura'. Aquest és el títol del fulletó repartit aquest divendres
Redacció Tarragona21