dilluns, 2 d’agost del 2010

Hiroshima i Nagasaki - recordatoris i silencis

imatge de l'encesa de fanalets de l'any passat a Tarragona organitzada per Tarragona Patrimoni de la Pau


La Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau, tal com fa habitualment en aquestes dates, farà un taller de fanalets, el diumenge dia 8 d'agost, al Passeig de les Palmeres. A les 20,00 h. Més tard, a les 22,00 h., a la Font que hi ha al mateix Passeig, es recordarà les víctimes del bombardeig encenent els fanalets i posant-los a l'aigua.

L'acte de la Coordinadora es fa a semblança del que cada any es fa a Hiroshima. Es confeccionen fanalets amb missatges ioracions relacionades amb la pau i amb el descans de les víctimes. A la nit s'encenen i es depositen a les aigües del riu Motoyasu.


Podeu veure força fotogràfies dels diferents actes en aquesta web, també podeu enviar el vostre missatge per incorporar-lo als fanalets que es dipositaran al riu. Més informació, història, etc. a la mateixa web (unamica complicada)

El vídeo que penjo, seguidament, recull la commemoració del 64 aniversari de l'holocaust.



Adverteixo, abans que segui, si encara ho esteu fent, que el tò del post canvia a partir de la següent línia:

Curiosament, seria lògic que l'Ajuntament de Tarragona recordés i commemorés aquestes dates atès que l'any 2005, el Consell Plenari va decidir formar part de la xarxa Majors for Peace (Alcaldes per la Pau). Podeu prémer sobre l'enllaç per conèixer que és i que fa aquesta xarxa (es pot llegir en diferents idiomes). Si teniu temps, fins i tot podeu prémer aquest enllaç, us sortirà un mapa molt bonic i, prement prement, us sortirà que a Spain hi ha 294 ciutats adherides, una de les quals Tarragona.

El Tarragona Municipal núm. 238 publicava aquesta bonica ressenya i la foto del llavors conseller de CiU, ara tècnic vinculat als Jocs del Mediterrani 2017, Sirusa i el PSC, fent "tarragonisme patriòtic".

L'any següent l'Agustí Mallol i l'Esteve Ortiz van anar a Hiroshima de la qual cosa dona compta el núm. 241 del Tarragona Municipal.

L'any 2005, en el marc de la Xarxa, els Srs. Mallol i Poblet van anar a New York on el Sr. Poblet va pronunciar una conferència a la ONU sobre "la construcció de la pau a les ciutats" (la tercera personalitat, després de Pau Casals, que parlava en català a l'Assemblea General de la ONU)

Podria entendre que l'actual equip de govern no vulgui saber res dels acords de l'equip de govern anterior però no acabo d'entendre, en aquest hipotètic cas, perquè segueix apareixent a la documentació de Majors for Peace com a membre de la Xarxa si no commemora de cap manera els aniversaris del bombardeig d'Hiroshima i Nagasaki o perquè no fa marxa endarrere, d'alguna manera, en la política de l'anterior equip de govern en el sentit d'acollir vaixells de guerra de la VIa Flota dels EUA i de l'OTAN a Tarragona.

El vídeo que penjo per tancar el post pot provocar que algú pensi que l'acabo de forma frívola però, suposant que hagi arribat ací, em vull disculpar: He començat el post molt "solemne", com cal, per dir-ho d'alguna manera, l'acabo, parlant de l'Ajuntament, de forma un tant sainetesca., amb les escenes finals de la pel·lícula Dr. Strangelove i la cançó We'll Meet Again (Ens reunirem de nou). De totes maneres, si heu vist la pel·lícula les escenes tenen el seu sentit, a mi m'emocionen, sempre podeu prescindir del vídeo, i, recordeu, a Tarragona, ningú ha derogat els acords de l'anterior equip de govern i, per tant, seguim acollint, si venen, vaixells de propulsió nuclear i amb probable armament, també, nuclear.