dissabte, 27 de desembre del 2008

el Belén de Bancaja

Fa una estona he penjat un post sobre l'SGAE i veig que, en pocs minuts, han aparegut notícies pitjors. Mentre a Tarragona la gent visita el Belen de Bancaja, el Betlem de veritat queda oblidat, fins que la dura realitat ens recorda que encara hi ha un apartheid i ens posa la barbàrie sobre la taula dels nadals. Us penjo el que explica Vilaweb que, a més, porta enllaços força interessants:


DISSABTE, 27/12/2008 - 11:41h

Ja es compten més de dos-cents morts per l'atac israelià a Gaza

Es calcula que la trentena de míssils disparats al matí han fet centenars de ferits

El recompte de morts arran de l'atac amb una trentena de míssils per part de l'exèrcit israelià a la ciutat palestina de Gaza d'aquest matí ja supera la xifra dels dos-cents morts, segons fonts mèdiques, que també parlen de centenars de ferits. L'atac (vegeu-ne un vídeo) s'ha fet quan feia una setmana que s'havia acabat la treva entre Hamàs, que governa Gaza, i Israel. Es tracta de l'atac més important que ha fet l'exèrcit d'Israel a Gaza des de fa dècades i ha afectat una trentena d'edificis, sobretot seus d'Hamàs i de la policia de Gaza.


Segons publica el diari Haàretz l'exèrcit israelià ha comunicat que l'operació militar 'continuarà, s'estendrà i s'aprofundirà si és necessari' i que els objectius de l'atac, una represàlia en contra del llançament de míssils des de Gaza, es basaven en informació precisa recopilada els últims mesos. Entre les víctimes hi ha el cap de la policia de Gaza, el governador i el director de seguretat de la franja però fonts palestines asseguren que els míssils també han mort dones i nens i trenta-tres membres d'al-Fatah, el partit que governa a Cisjordània, que eren a la presó. Gaza és una de les zones amb més densitat de població del planeta i les cases són molt a la vora les unes de les altres.

Hamàs ja ha cridat a la revenja encara que, de moment, només s'ha disparat un míssil des de la franja de Gaza en direcció a Israel. Ha causat una morta i quatre ferits. Ahir mateix es van disparar una dotzena de projectils i bombes de morter des de Gaza en direcció a Israel.