dimecres, 7 de gener del 2009

denuncien actuació policial


Aquest matí han començat les rebaixes i el col·lectiu feminista Cau de Llunes ha protagonitzat algunes performances davant botigues d'algunes marques per denunciar la pressió estètica que fomenten. La intervenció de la Guardia Urbana ha acabat amb la detenció de tres persones (que sembla continuen en dependències policials) i queixes i denúncies per agressió.

Reprodueixo el comunicat que s'ha distribuit aquesta tarda i un enllaç a TV3.


"Avui dia set de gener, el col·lectiu Cau de Llunes (AFRT) ha realitzat un acte pacífic de denúncia, emmarcat dins la campanya "Això també és violència de gènere". L'acte consistia en dur a terme una performance davant de diverses botigues que atempten contra la dignitat de les dones; l'actuació pretenia mostrar que la pressió estètica exercida sobre les dones és una forma més de violència de gènere.
Durant la realització del primer acte no hi ha hagut incidents; durant la segona performance, mentre les companyes repartien octavetes i les llegien pel megàfon, les responsables de la botiga davant la qual s'actuava han avisat la policia. La Guàrdia Urbana, en arribar, ha interomput l'acte, ha identificat diverses persones i ha robat el megàfon. Aquests fets, han generat tensió i discussions, i la policia ha reaccionat molt violentament. Mentre arribaven més cossos policials de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra, diversos agents s'han endut, agredint físicament, una companya i dos companys a dins d'un portal i s'ha format un cordó policial davant la porta. Les persones que es trobaven dins del portal han estat reduïdes i apallissades, mentre els assistents ens ho miràvem impotents i alguns policies ens exigien tranquil·litat, al·legant que alteràvem l'ordre públic a l'exaltar-nos davant les pallisses que estaven rebent els nostres companys. Potseriorment ha vingut un cotxe de la Guàrdia Urbana i s'ha endut detingudes les persones de dins el portal.
Des de Cau de Llunes (AFRT) denunciem la forta repressió exercida per diversos cossos policials, pròpia de l'època franquista. Volem mostrar la nostra ràbia i impotència davant d'aquests fets, remarcant que l'actuació havia de ser pacífica i solemne."

El digital Tot Tarragona parla de la notícia i reprodueix un comunicat enviat per la Guardia Urbana

3 comentaris:

Txell Sales ha dit...

Realment una vergonya. On ha quedat la llibertat d'expressió? M'alegro d'haver trobat aquest article perquè quan avui he sentit la notícia, m'he quedat indignada.

jo artin au ha dit...

Les dictadures tenen una capacitat, increïble, de reproducció. Es comporten com un virus. Exerceixen mutacions. Però totes tenen un mateix fons, crec, s'alimenten dels seus reproductors, que són les nostres capacitats de "seguidisme" i de deixar-se manipular. El problema no és el poder d'uns, sinó la debilitat de tants. Imaginem-nos que en lloc d'una perforomance (que no critico com a mitjà d'expressió i sobretot de denúncia, o merament artística)cadascú tingués un criteri més propi i independent per vestir. Pot ser que els que tenen acumulat el poder, encare n'hi atribuïm més creien en la seva capacitat d'imposar modes o el que calgui. A mi em poden imposar, però jo puc no deixar-me imposar. El problema és la meva debilitat que desitja, busca i clama imposició. HI ha una majoria amplíssima que segueix els dictats de la moda i del consumisme en general. Però el problema és seguir i no tant que et facin seguir. Per què ens deixem imposar tant? Per què ens va tant la marxa d'una mena o altra de dictadura? Per què els governants estan més per tapar la boca que per afavorir la lliure expressió d'idees i expressions?
Un àmbit on els governants i les seves forces militars els seria més difícil violentar, fora l'individual, i alhora en quantitat suficient, d'agafar jo molt més les regnes de la meva vida i no deixar-les en mans d'un o altre dictador o dictadura encoberta. Què ho impedeix? (no és pregunta retòrica , ni fàcil)

mossèn ha dit...

collons ... jo que volia passejar-me en calçotets !!! ... bon any txon !!! ... salut