divendres, 31 de juliol del 2009

Núria, llibertat!

Pel Facebook i per internet m'ha arribat aquesta informació:

Surt la sentència de Núria Pórtulas
L'audiència Nacional ha filtrat la sentència a Núria Pórtulas a un mitjà de comunicació. Segons s'ha pogut saber la condemna seria de 2 anys i 6 mesos de presó pel delicte de temptativa de col·laboració amb banda armada. Aquesta sentència que pot ser recorreguda al Tribunal Suprem no s'aplicaria fins que s'haguessin resolt aquests recursos. Tot i no saber-ne el contingut, sembla clar que el motiu de la condemna és una nova construcció jurídica de l'Audiència Nacional capaç de provar fets sense cap prova.

Comunicat de l'assemblea de suport a Núria Pórtulas

Davant de la sentència de l'Audiència Nacional, que hem conegut avui, sobre el cas de la nostra companya Núria Pórtulas:

Volem deixar clar que la sentència que condemna la Núria per "temptativa de col·laboració amb organització terrorista" no té cap fonament perquè el grup anarquista italià al qual fa referència l'Audiència Nacional no ha estat processat com a tal a Itàlia i l'únic que ha estat jutjat és Juan Sorroche, el qual va ser absolt del delicte de pertinença a organització terrorista ara fa més d'un any. La sentència també cita la famosa llibreta blava, que va ser intervinguda del tot irregularment pels mossos d'esquadra, i construeix els fets provats a partir dels fanzines, fulletons, cartells, cds i adhesius polítics intervinguts en el centre social en el qual vivia la Núria Pòrtulas (com ara cartells antirepressiu sobre els mossos i de solidaritat amb persones preses).

La sentència arriba a reconèixer que: "[las actuaciones concretas de la procesada] no consta que trasvasaran la esfera personal de la interesada, puesto que no existe acreditación acerca de que sus informaciones y sus actos coadyuvantes fueran proporcionados a personas pertenecientes a aquel grupo de signo terrorista. Tampoco consta, por supuesto, que tales acciones las fuera a cometer la propia acusada."

Malgrat això, el tribunal d'excepció que és l'Audiència Nacional condemna la Núria a 2 anys i mig de presó, perquè tot aquest procés respon a una persecució sistemàtica de l'Estat contra els moviments combatius (en aquest cas, la solidaritat amb les persones preses...)

L'assemblea de suport a la Núria Pórtulas continuarà lluitant per l'absolució de la Núria i us convoca a una concentració el proper dilluns 3 d'agost, a les 7 del vespre, davant de la Subdelegació del Govern a Girona.

Núria absolució!
Prou criminalització de la solidaritat amb les persones preses!
Dimissió dels responsables polítics d'aquesta operació policial i judicial.

Assemblea de suport a la Núria Pórtulas
Girona, 30 de juliol de 2009

4 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

que difícil es ser una persona lliure a un món d'imbecils integrals
i que a mes a mes son conqueridors subnormals, perquè sempre manen els mes incultes ?

Marta ha dit...

Ja sabem de quin peu calça l'Audiència Nacional, els greuges causats a molts catalans compromesos amb la justícia, la llibertat, la terra és ja molt llarga i si poden encara l'allargaran més.

Anònim ha dit...

Abans d'escriure el meu comentari he llegit això que m'agradaria enraonar:

"Jo escric, dono la cara i, per tant, agraeixo saber amb qui parlo."


La meva opinió és la meva cara. I sóc del parer que prefereixo enraonar abans que parlar.

"Disculpeu si us causa alguna molèstia però els anònims, si a judici meu són ofensius, probablement no es publicaran."

El teu judici es basa en donar a cadascú allò que es guanya o es mereix? I, si és així, no diries que l'Estat espanyol quan jutja fa el mateix?


"La vida és massa curta per gastar-la llegint segons que."


El meu parer és que la vida s'hauria de viure i no pas gastar.
Perquè viure-la és caminar-la i gastar-la només és trepitjar-la.


"Evidentment, el blog (i qui el porta) no es fa responsable dels comentaris publicats."

Jo crec que no haguera de ser tan evident. I tu no trobes que aquest comentari teu no encaixa molt amb la frase de l'Albert Camús, que encapçala el teu blog (bloc), i que diu que no es renta les mans?

I ser responsable, al meu pobre entendre, és una actitud de cor. I les actituds de cor no reben els comentaris de les persones per després mirar a una altra banda, si així convé.

Onze de setembre (aquesta data concreta és el meu nom)
INDEPENDÈNCIA! (aquesta expressió concreta és la meva responsabilitat d'acolliment per una Catalunya oprimida, que anhela treballar per la llibertat, i que no vol conquerir Espanya)

Onze de setembre.
INDEPENDÈNCIA!

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Te, Marta, gràcies pel comentari. Estem força d'acord.

Anònim, no t'acabo d'entendre però enraona tranquil·lament.