diumenge, 12 de juliol del 2009

Tortosa, seguim amb l'Ebre

L'Ebre amb el pont de l'Estat i l'esglesia del Roser

Un dels dies més feliços de Mònica Ors

Aquest cap de setmana tocava visita de cases però, finalment, no hem pogut llogar cotxe (no hi havia cotxes disponibles) i a darrera hora vam pensar que podíem fer una altra sortideta. Aquest cop a Tortosa.
Vam llogar una habitació a l'hotel Berenguer IV. 60,00 euros i una notabilíssima diferència en relació a un de trist record, mateix preu i prestacions ben diferents. Dos llits força amples, telèfon, tele, cadena de música, bar, bany força ample i curiós. Tot força curios i digne. Força satisfactori.

Hotel Berenguer IV

un detall de l'habitació: dos llits ben amples (és ronca igual però l'altre té més espai per amagar-se)

Ahir vam donar un bon tomb per la ciutat. Vam veure, com no, l'Ebre amb el seu controvertit monument franquista, vam passejar pel barri antic, vam pujar al castell de la Suda i vam veure la ciutat des de dalt, els Ports (tot el que ens van permetre els núbols que hi havia), vam passejar pel Call jueu, vam anar al parc Teodor Gonzàlez, ens van atendre ben amablement a l'oficina d'informació i turisme, etc.

el monument franquista
entrada al castell de la Suda. A l'esquerra el cementiri andalusí

la catedral vista des del castell de la Suda

Per dinar vam anar al restaurant El Paiolet on ens vam fotre entre pit i esquena uns musclets força presentables, unes mandonguilles amb sèpia i una paella de peix i marisc, postres, una una Coca Cola i l'altre un Barbara Forés que estava de conya.

un detall del menjador d'El Paiolet

A la nit estàvem rebentats i la cosa va anar d'entrepans al Viena.

No és Sevilla, és un pou que hi aprop de la Moreria i el Call Jueu

Aquest matí, després d'esmortzar i comprar els diaris (he aprofitat per comprar un llibre de relats d'autors ebrencs, entre els quals, com no, En Jesus M. Tibau, i el camí de sirga de Jesús Moncada) visita a la Catedral, més barri antic (la Moreria) i els Jardins del Príncep, amb una calor força notable. Per si un cas, hem tornat a Lo Paiolet, avui hem jalat bé però la cosa no ha sigut tan memorable com ahir. Hem demanat un menu (26,00 euros) i la cosa ha anat més justeta, sobretot, la "graellada" de carn que ha demanat la Mònica. Jo he tingut més sort i tant l'amanida amb formatge de cabra i ametlles garrapinyades, l'abadejo amb suc i el Tiramisú, amb Barbara Forés de nou, estàven força bonets.

Ens ho hem passat força bé i la ciutat té força encants. Hi ha qui li troba semblances amb Girona. En tot cas lamentar que hem trobat força coses en obres i el granissat de cafè de Lo turronero.

Per acabar, com no : lo riu és vida, No al transvassament!

3 comentaris:

Montse Yago ha dit...

q waaai! i la tenda d la kitty tb mol! ja vek q la monik va sortir am paqetillu dalla =D qins dinars mes bons (casi com la paella qns vam menjar els tres a mallorca?)jejee
i q li passa al granissat de cafe?no era bo? com ho dius a la part de lamentar...

Jesús M. Tibau ha dit...

Caram! Doncs aquest dissabte i diumenge jo he estat al poble, A Cornudella de Montsant, on vam celebrar la 2a Jornada Literària.
A veure quan et puc dedicar el llibre. Si us plau, llegeix-lo abans que Camí de sirga, i deixa el mestre per al final.
Gràcies.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

si Montse, si, va sortir amb paquetillu ;-) El menjar força bo, les visites força interessants i el lloc molt maco però als Jardins del Princep em van fotre les cames blaves, no sé si era la mosca fosforescent, el mosquit elefant o la puça cocodrilera però deu n'hi do; i el granissat de cafè, infecte. De totes maneres el viatge compensa :-)

Espero que me'l puguis dedicar, Jesús (i els anteriors també, llàstima no haver aprofitat la Fira de Mora). Trobo que li esteu fotent força empenta al tema, la senyora de la llibreria a on vaig comprar els diaris també en va fer "propaganda" (tenia parada a Mora, per cert).
Intentaré fer-te cas, però soc molt caòtic llegint i tots dos llibres m'atreuen força ;-)
Salutacions!