dimarts, 8 de febrer del 2011

Paraules per la Pau amb el poble sahrauí

diumenge, 8 de febrer, fou primer diumenge de mes i, tal com es ve fent des de març de 2001, sense interrupció, es va celebrar l'acte Paraules per la Pau.

Paraules per la Pau és una concentració antimilitarista que pretén dir No als vaixells de guerra i, com és lògic, No al militarisme, des de la creació d'espais de pau, art i vida. PxP es fa cada primer diumenge de mes a les 12 del migdia a la Plaça de la Font de Tarragona.

Aquest diumenge es va recordar la situació del poble sahrauí. Antonio Velàzquez, un dels activistes que estava al Sahara, en el campament de la dignitat, i va viure la repressió del govern marroquí, va participar a l'acte i va explicar la seva vivència i, sobretot, la situació que està patint aquest poble. A més va demanar suport per les accions directes, pacífiques, que, properament, es duran a termje, per exemple, pel dia 20 es preveu una manifestació al Marroc.

L'acte va comptar també amb gent del projecte Una finestra oberta del col·legi Cesar August que pretén mostrar com és la vida en els campaments sahrauís (premeu sobre l'enllaç per saber més del projecte que és una veritable forma de crear espais de pau, art i vida per dir No al militarisme).

El vídeo que tanca el post reprodueix una intervenció d'Antonio Velàzquez sobre la situació del poble sahrauí.