dimarts, 5 d’abril del 2011

que no es posen mai malalts, que no els veig a la pública?


Ahir va venir a Tarragona el president de la Generalitat, el Sr. Artur Mas. No sé si venia com a president, perquè va arribar tard i va estar poca estona a l'Ajuntament, o com a líder d'un partit polític perquè es va passar més estona amb els seus coreligionaris (quina curiosa relació d'aquesta parauleta amb "religió") en el meeting de la Victòria Forns al Moll de Costa.




Un bon grapadet de tarragonins i tarragonines, vinculats més o menys directament, a la sanitat pública (professionals i/o usuaris/es), el van rebre tal com es mereix si bé ell no devia compartir aquesta opinió perquè hi havia, també, un bon grapadet de mossos d'esquadra. Més d'un/a li va dir lladre, xoriço i coses per l'estil (a ell i atots els que estaven al meeting amb una ma que, per moments, es convertia en caço per veure si, tard o d'hora, enxampa quelcom). Els mossos d'esquadra impedien la circul·lació d'algunes de les persones congregades per l'event, curiosament les que enlloc de defensar els privilegis d'alguns pocs defensaven els drets de tothom.


No sé si ho vaig acabar d'entendre (com comprendreu és una afirmació retòrica), vaig tornar cap a casa i me'n vaig anar a dormir.

Aquest matí he anat a l'hospital, al Duran i Reinalds (l'ICO) per tot el relacionat amb la quimioteràpia d'avui (analítica a primera hora, visita més tard i sessió a partir de les 13,00 h., entremig hi hem encabit la visita a anticoagulació, a Bellvitge). Com que en la darrera sessió de quimio hi va haver reaccions al·lergiques i part del medicament va impregnar teixits al voltant del catèter (amb la qual cosa es fibrosa teixit muscular al seu voltant) no m'han pogut posar la medicació i me la posaran per via perifèrica (amb els pertinents desperfectes a la vena). Per posar la medicació per via perifèrica cal ingressar a l'hospital, 48 horetes. Com que avui no hi havia llits, ingressaré demà.

Aquest cop ingresso a l'hospital i ho faig demà perquè avui no hi ha llits. Els altres dies no cal ingressar perquè hi ha el catèter i comença el tractament en una butaca i acaba emportant-me una "bomba infusora" durant unes 48 h. El tractament en butaques és xunguillo perquè, malgrat la professionalitat del personal que t'atén, hi ha molta butaca en poc espai i totes plenes. Infermeres que a primera hora treien sang, estan després atenen el cúmul de pacients que fan cua per ocupar la seva butaca.

En aquest context al·lucino quan sento, o llegeixo, que el senyor Artur Mas, secundat pels Srs. Boí Ruiz, si el que és president President de la Unió Catalana d’Hospitals (privats), Irene Rigau, Lluis Recoder o Joana Ortega han preparat un pla de retallades a la sanitat que inclou que l'hospital de Bellvitge (a l'altre costat de la Gran Via i a on també he fet cua perquè n'atenguessin a urgències i a on he hagut de fer nit en un box perquè tampoc hi havia llits) aquest estiu tancaran 9 plantes o que a Joan XXIII de Tarragona també tancaran plantes i acomiadaran un bon grapat de professionals.

Curiosament, mentre espero que em toqui a la sala d'espera d'algun d'aquests hospitals no he vist cap membre de l'equip de govern de la Generalitat, ni de l'Ajuntament o el Parlament, ni he sentit cridar a consulta cap d'aquests il·lustres cognoms la qual cosa em fa pensar en què o bé aquesta penya no es posa mai malalta o bé va a altres hospitals. Quin embolic perquè el Sr. Juan Carlos de Borbon fa el paripé d'anar a la sanitat pública (si bé ocupant més llits i espais que els que ocupem altres pacients) i la senyora Esperansa Aguirre també, diu, que va a la sanitat pública, això sí una sanitat pública sense llistes d'espera. Millor o deixo o em començarà a rodar el cap.

Les visites d'aquest matí m'han ajudat a entendre una mica millor el que va passar ahir a la tarda a Tarragona i a enyorar l'esperit combatiu en la lluita contra la injustícia i en defensa de drets bàsics que determinades "vagues generals" i determinats "sindicats" ens havien fet oblidar.

Ah! i algun socialista despistat que va aparèixer per les protestes que tingui clar que per a moltes persones de les que hi havia congregades, el govern de Madrid no és, en absolut, millor que el de la Generalitat.

Us deixo un recull de referències en els mitjans (gentilesa d'un company que no va poder venir)

http://www.delcamp.cat/index.php?command=show_news&news_id=15817

http://www.tottarragona.cat/ca/societat/8409-reben-a-artur-mas-entre-cassolades-i-protestes-contra-les-retallades-sanitaries-de-joan-xxiii.html

http://www.tarragona21.com/la-primera-visita-de-mas-a-tarragona-com-a-president-envoltada-de-xiulets-i-esbroncada-per-les-retallades-sanitaries/

http://pobleviu.cat/index.php?id_categoria=12&madre=7&id_noticia=1714

http://www.diarimes.com/diarimes/Inici.html

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/193903

https://picasaweb.google.com/matarranya75/20100404VisitaDeMasRetalladesSanitat?fgl=true&pli=1#

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Dedico aquest article del teu blog a la gent que despotricava contra el tripartit (per tonteries) i, en càstig, va votar a la dreta. Aquestes retallades d'allò públic ens les mereixem per haver votat a un partit de dretes. Molt nacionalista , sí, però de dretes. L'Artur Mas va nèixer a Catalunya, però és de dretes. Que les dretes no són només el PP i Madrid.
Sabina

Anònim ha dit...

Lo que pasa es que si nos dan por el "c..." los nuestros, nos da más gusto

zel ha dit...

Estic d'aquest collons de govern bicèfal fins als... Qui ens havia de dir que enyoraríem el tripartit? Ja m'ho deia ma germana, infermera, que amb CIU els hospitals a la mèeeeeeeeeeeeeeeee...

Petons, rei! Ànims!