divendres, 1 d’abril del 2011

Una altra vegada: No a la guerra!

una imatge de les manifestacions contra la guerra l'any 2003

Una altra vegada: NO a la guerra!

Concentració per aturar la intervenció militar a Líbia.

La Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau convoca a la concentració que tindrà lloc el diumenge, 3 d’abril, a les 12.00 h, a la plaça de la Font de Tarragona, per rebutjar els bombardejos a Líbia que, en el mes de març, han iniciat els aliats de l’OTAN, sota el pretext de protegir la població de la repressió i la violència del dictador libi Muammar Gadafi.

La concentració es desenvoluparà durant el Paraules per la Pau, l’acte amb què, cada primer diumenge de mes, la Coordinadora ocupa la plaça de la Font de Tarragona per reivindicar la desmilitarització de la societat i un món sense exèrcits, més lliure i més just.

Acompanyarem la concentració d’una acció simbòlica en què teixirem fils amb missatges de pau, que recordaran perquè mai l’ús de la força ha estat la solució per resoldre els conflictes, i denunciarem la hipocresia interessada dels països occidentals, que, fins fa poques setmanes, signaven nombrosos acords comercials i venien armes per valor de milions d’euros al mateix règim dictatorial que ara diuen combatre en nom de la democràcia.

Perquè no podem permetre una altra intervenció militar que només contribueix a empitjorar la situació, incrementar les víctimes i agreujar el patiment de la població, esperem comptar amb la vostra assistència i agraïm la difusió que en feu.

A continuació, afegim el manifest de la convocatòria contra els atacs militars a Líbia, que ha elaborat la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau.

Fòrum de l'FP i l'Ocupació. L'exèrcit presenta la cara amable i als pocs dies se'n va a bombardejar a Líbia mostrant la seva cara real.

Contra l'acció militar a Líbia

Una altra vegada la comunitat internacional, sota mandat de l'ONU, decideix iniciar bombardejos contra un país amb l'excusa de defensar la democràcia. Una altra vegada s'ataca a un dictador que ha estat armat pels països “salvadors”. Una altra vegada és un país amb grans riqueses petrolíferes. Aquesta vegada li ha tocat a Líbia. Una altra vegada des de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau i l'Alternativa Antimilitarista-MOC ens oposem a una nova intervenció militar. Perquè:

  • Considerem que els conflictes no es resolen d'aquesta manera. L'experiència i la història ens han ensenyat que sabem com comença una guerra però no com acaba. Sí tenim clar que, com a l'Iraq i l’Afganistan, la gent corrent és qui suporta gairebé tot el sofriment.
  • Els interessos de la UE i dels EUA són clarament oposats als nostres: interessos econòmics i geoestratègics enfront d'interessos que millorin la vida de la gent. Perquè és hipòcrita establir acords comercials en la venda de petroli amb Líbia des de fa anys i no haver pensat en la població civil ni en la democràcia abans.
  • És irresponsable, per no dir criminal, vendre armes a un país durant anys i després bombardejar-ho. Europa és qui ha armat principalment al règim de Gadafi i en concret Espanya ha venut des de 2005 armes per valor de 10,7 milions d'euros. Durant el primer semestre de 2010, Espanya va exportar a Líbia equipament militar per valor de 6,8 milions d'euros.

Des de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau i l'AA-MOC entenem que davant aquesta complicada situació la guerra no és, ni ha estat mai, ni serà, la solució. Aquells que han provocat aquesta situació i que pretenen solucionar-la de manera militar no van a aconseguir ni la pau ni la democràcia.

Per això, una altra vegada, diem NO A LA GUERRA.

Conseqüència coherent del No a la guerra és el no voler-la finançar amb els nostres impostos