dissabte, 6 d’agost del 2011

Llums i paraules en memòria d’Hiroshima i Nagashaki

El proper diumenge, 7 d’agost, a les 12 hores, tindrà lloc Paraules per la Pau, la concentració amb què, cada primer diumenge de mes, la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau ocupa la plaça de la Font de Tarragona per crear un espai de pau i art contra la presència de vaixells de guerra al Port de Tarragona i per la desmilitarització de la societat.

Com és habitual en l’edició d’agost, el Paraules per la Pau rememorarà els bombardejos atòmics a les ciutats d’Hiroshima i Nagasaki. Cada any, la població d’Hiroshima omple de fanalets de paper el riu Motoyasu per reconfortar les ànimes de les víctimes de l’holocaust atòmic i mantenir viva la memòria sobre els fets succeïts el 6 i 9 d’agost de 1945. Al Paraules per la Pau d’aquest diumenge, realitzarem un taller de fanals amb què ens solidaritzarem amb la població japonesa i llançarem missatges de pau.

Per continuar l’acte en memòria dels bombardejos a Hiroshima i Nagasaki, i rebutjar totes les intervencions militars al món, el dimarts dia 9, a les 19.30 h, llençarem els fanals a la font del Balcó del Mediterrani, i a les 22.00 h els encendrem, amb els seus missatges de solidaritat i fraternitat.

Esperem comptar amb la vostra assistència a aquests actes i agraïm tota la difusió que en feu.