diumenge, 22 de març del 2009

Fora mossos d'esquadra de la Universitat!

Una imatge (Albert Saludes a La Vanguardia) prou il·lustrativa i trista


Manifest dels moviments socials contra la repressió a les universitats


El conjunt de moviments socials aquí reunits i els sotasignants manifestem:

La nostra condemna més explícita a la política repressiva que s'empren des de les autoritats acadèmiques i òrgans de govern envers les veus crítiques i constructives davant l'actual reforma de privatització de la universitat, concretada en l'aplicació de l'EEES.


Ens referim als dos desallotjaments amb violència per part dels Mossos d'Esquadra a la Universitat Pompeu Fabra en el periode d'un mes, fet que s'ha convertit en el recurs habitual dels equips rectorals per a tractar amb
l'estudiantat, comptabilitzant mínim quatre entrades dels mossos a les universitat en el darrer any (la UAB n'és un bon exemple); ens preocupa especialment l'assiduitat i la normalitat amb la que la societat rep aquestes mesures repressives i trobem significatiu que es tracti de l'espai que, en la història de l'estat espanyol, ha estat un reducte de resistencia i pensament crític. Ens preocupa aquesta política repressiva perquè ens hi sentim implicats, es tracta ja del leitmotiv de les autoritats polítiques actuals que han normalitzat l'abús i el despreci dels dretis individuals i col·lectius, reprimint també als moviments socials.


Condemnem també tot el ventall de pràctiques repressives exercides per aquests mateixos organismes. La coacció acadèmica que pateixen alguns estudiants i professors públicament crítics s'han arribat a concretar en els processos penals i expulsions, expedients i sancions dels i les companyes de la UAB que, tot i que es vulguin invisibilitzar, es tracta de repressions explícitament polítiques. També ens referim a la política de pressió estan patint els i les estudiants que ocupen del Rectorat de la UB, materialitzat en una política de desgast que limita la mobilitat de les persones, que atempta contra la llibertat d'expressió, condiciona el seu espai de treball i les sotmet a una pressió psicològica i física que roça la il·legalitat.
Volem fer pública i explicita aquesta condemna i la nostra indignació, volem manifestar que treballarem per a enfrontar-nos-hi. En una autèntica democràcia, no és el govern que controla i decideix per la societat, sinó la societat qui controla el govern i decideix. La universitat és de tota la societat, no de les élits ni dels governs.


Edifici històric de la UB, edifici ocupat pel moviment estudiantil i nova seu dels moviments socials.


A Vilaweb hi ha força informació sobre el desallotjament i les càrregues


També a Vilawebg unes declaracions de Manuel Delgado "Ens ha recordat el franquisme"

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Cal dir-ho...

Bones les declaracions de Delgado!

Bon post!

Marta ha dit...

Has reblat el clau, és inacceptable que en un període anomenat democràtic es criminalitzin els moviments crítics que es gesten a les universitats. Les idees de caire social que es gesten i expandeixen des de les universitat encara són per ells un dimoni i per això si cal es salten els principis fonamentals de la democràcia.