diumenge, 15 de març de 2009

Crida a la comunitat educativa: L'exèrcit fora del Saló de l'Ensenyament

una imatge, que m'agrada, del col·legi El Miracle de Tarragona. No hi acabo de veure militars ni altres cossos armats. Preferiria que esdevingui un focus de gent lúcida, crítica, preocupada pels drets humans, la llibertat, la justícia... i la resolució no violenta de conflictes

Aquests dies es torna a celebrar el Saló de l'Ensenyament i hom preveu que, un any més, l'exèrcit hi serà present, la qual cosa no és més que un símptoma de la militarització de l'ensenyament amb manuals d'educació per la ciutadania editats pel Ministeri de Defensa, prescriptors, etc. Per si no n'hi hagués prou, els mossos d'esquadra també seran al Saló i també fan acte de presència a les escoles per parlar de prevenció de delictes, de trànsit, etc. però, això sí, armats.

Adjunto la crida que hem fet a la comunitat educativa, l'enllaç a la web que hem creat a on trobareu el manifest, un escrit per enviar al conseller Maragall, altres document s i un vídeo de l'acció de l'any passat al Saló de l'Ensenyament.

CRIDA A LA COMUNITAT EDUCATIVA

L'EXÈRCIT FORA DEL SALÓ DE L'ENSENYAMENT

18 al 22 de març de 2009

Diverses entitats vinculades al foment de la Pau i l’educació hem creat la Campanya Desmilitaritzem l’Educació amb l’objectiu d’impedir la presència de les institucions militars i els seus valors en els espais educatius. Sota el lema “Les armes no eduquen, les armes maten” volem manifestar el nostre desacord en la progressiva militarització de determinats espais públics. Des del convenciment que la missió de les institucions i els agents educatius és el foment de la cultura, la ciència i els valors de la convivència i la diversitat, creiem que exèrcit i educació són conceptes manifestament antagònics.

Quins valors educatius transmeten els exèrcits? Quins són els veritables interessos que hi ha darrera de les seves funcions “humanitàries i solidàries”?

Quina educació per a la ciutadania es fomenta des d’una cultura de la defensa, avalada pel Ministeri d’Exteriors i pel Ministeri de Defensa?

Ens preguntem si s'adoptaran les mesures coherents amb la política educativa pels valors de la pau i de la noviolència del govern català en la qual l'Educació per la Pau i la Coeducació siguin elements fonamentals dins dels currículums educatius.

Volem educar sense violència!

LES ARMES NO EDUQUEN. LES ARMES MATEN.


FES SENTIR LA TEVA VEU

ADHEREIX-TE A LA CAMPANYA

I ENVIA LA TEVA PETICIÓ AL CONSELLER D’EDUCACIÓ,

A TRAVÉS DE LA NOSTRA WEB: http://desmilitaritzem.blog.pangea.org/Cap comentari: