dissabte, 25 de juliol del 2009

Cadena humana per la Platja Llarga (i pel litoral)

Postal de la campanya: finalment, sembla que salvem els aiguamolls, l'aparcament va a l'altre costat de la via del tren

Aquest matí s'ha fet la cadena humana (v. fotos de la Plataforma, notícia Tot Tarragona, diari de Tarragona i diari El Punt) convocada per la Plataforma Salvem la Platja Llarga (per cert, El Punt informa que Mediterrània va fer un acte informatiu paral·lel la qual cosa em fa pensar que no acabo d'entendre com, enlloc de donar suport a una iniciativa en defensa del litoral, (he entrat a la seva web i he pogut comprovar com no hi ha cap referència a la cadena humana) l'entitat es dedica a les seves campanyes particulars donant força a aquells que la critiquen posant en dubte el seu ecologisme i independència).
No les he comptat però crec que una trentena de persones hem quedat a les 9 del matí a la platja del Miracle i hem anat a la Llarga passant per les roques i travessant la platja dels Cossis, l'Arrabassada, la Savinosa, i la platja dels capellans, mostrant que per anar d'un a altre lloc no calen passarel·les ni cap mena de construcció. La passejada ha estat força bé i ha comptat amb algunes explicacions sobre els llocs, la vegetació i altres aspectes.

concentració a la platja del Miracle

els/les caminants (foto Plataforma Salvem la Platja Llarga)

arribem a la platja dels Cossis

platja fora de servei?

El pas per la platja dels Cossis va motivar alguna explicació sobre les "casetes" que hi ha sobre la platja i sobre les portes que hi accedeixen. Curiosament, a la platja hi ha un parell de cartells que indiquen que la platja és fora de servei. Si no has fugit corre cuita perquè no t'enxampi no sé quina suposada contaminació que motivi aquest fora de servei, es pot veure un altre cartell en el qual, amb lletra més petita, s' informa que el "fora de servei" vol dir que no hi ha servei de la Creu Roja, etc. Accedeix a la platja la gent de les cases? Son coneixedors/res dels cartells?

escoltant explicacions sobre l'extracció de pedra de les roques per a construccions romanes

Els/les caminants arribant a la platja de l'Arrabassada

edifici principal del preventori de la Savinosa

una altra imatge del preventori

més sobre el preventori de la Savinosa

El passeig ens va permetre passar per les runes de l'antic Preventori de la Savinosa (premeu per accedir a alguna informació sobre el preventori i a algunes imatges) i per la "nova" platja de la Savinosa. La vista de la platja permet veure la mania de l'administració en fotre totxo a tot arreu, espais naturals (com platges) inclosos. La intervenció (a la notícia de sota podeu veure més informació, costos compresos) sembla que s'ha fet per obtenir una bandera blava però, curiosament, a la zona nudista de la platja no hi ha dutxes, s'ha suprimit un xiringuito, etc. Els/les naturistes no mereixen serveis? ni banderes blaves? No deixa de ser curiosa la cosa. Mentrestant, a urbanitzar, reordenar i fer gasto i, properament, si no hi posem fre, es preten fer un camí de ronda per les roques, al voltant de les platges tarragonines. Mentrestant, l'antic preventori de la Savinosa, abandonat, en el sentit literal de la paraula, des de 1976, es fot de fàstics. Quina vergonya!

imatge de la inauguració de la reordenació de la Savinosa (darrera les autoritats les passarel·les)

si premeu a sobre podreu veure ampliada la informació sobre la millora de "l'entorn mediambiental" de la Savinosa

els/les passejants acostant-se a la platja dels capellans

Finalment, al voltant de les 12,00 del migdia arribàrem a la platja Llarga. Allà ens esperava un grup de timbalers que va permetre fer una miqueta de soroll, crear expectació i distribuïr flyers informatius sobre la cadena humana. A 2/4 d'una, com estava previst, es va fer la cadena humana que resultà força nutrida malgrat els problemes de coordinació entre les diferents parts. Seguidament, algunes fotos de la cadena a l'alçada de l'Iot.

La cadena mostrà la voluntat de bona part de la ciutadania en preservar el nostre litoral, celebrar els canvis que s'ha pogut arrencar de l'administració en el sentit d'evitar una intervenció molt més dura, continuar defensant que s' hi ha d'haver intervenció sigui, tan sols, per conservar l'indret i per continuar oposant-nos a intervencions agressives basades en el ciment per fer camins de ronda, passejos i altres històries.

una imatge d'alguns/nes dels/de les caminants

I, per acabar el post, una foto inèdita d'una sireneta que s'adherí a les reivindicacions de la Plataforma Salvem la Platja Llarga.

5 comentaris:

Marta ha dit...

M'alegro molt que la cadena humana hagi estat un èxit i que a més a més hàgiu aconseguit l'objectiu de salvar la platja Llarga. En aquest país els naturistes encara incomoden tot i ser el segle XXI. Qui s'avergoneix del seu paisatge i el converteix en ciment, és impossible que accepti el seu propi cos sense retocs.

Marc S. ha dit...

Una bona manera de passar un dissabte de matí, sí senyor! Em va alegrar veure't i retrobar-nos JM!!

Una abraçada!

Anònim ha dit...

lo mejor, la sirenita! disen que vino del Miracle, nadando, con la bandera en la boca.

Anònim ha dit...

estan esperant a fotre un hotel al preventori de La Savinosa

mossèn ha dit...

bonica caminada per aquests indrets. les imatges que tinc de la savinosa estan en el següent enllaç :
http://tarraconya.blogspot.com/2007_11_01_archive.html

salut tio bo