dimarts, 15 de març del 2011

20 de març: Ni tiranies, ni ocupacions. Free Bradley Manning

20 de març, manifestacions aniversari invasió d'Iraq, Ni tiranies ni ocupacions i Llibertat Bradley Manning

Bradley Manning, el soldat que, suposadament, va filtrar els documents secrets que va difondre Wikileaks

El dia 20 de març farà 10 anys de la invasió d'Iraq, l'inici d'una guerra, il·legal, immoral i injusta, basada, com totes, en la mentida: suposades connexions terroristes, armes de destrucció massiva, etc. Després de l'acabament "oficial" de la guerra, que no real, hem sabut que tot era mentida però el mal ja està fet.

Com en altres aniversaris, diferents grups o col·lectius convoquen manifestacions o altres accions de record. La Plataforma Aturem la Guerra, per exemple, convoca una manifestació a Barcelona el dia 20, a les 12, 30 del migdia, a la Ronda Sant Pere/Passeig de Gràcia. Premeu l'enllaç si voleu llegir el manifest "Solidaritat amb les revoltes populars al nord d'Àfrica i Pròxim Orient. Ni tiranies ni ocupacions".


El 20 de març no es commemora únicament l'inici de la invasió d'Iraq. S'ha parlat força de Wikileaks (mirror de Wikileaks), de Julian Assange, de les filtracions de documents secrets sobre els abusos de les tropes dels EUA a l'Iraq i l'Afganistan entre moltes altres coses que el govern dels EUA pretenia amagar... i sembla que en haguem oblidat que la persona que, suposadament, feu possible tot això, el soldat Bradley Manning, s'està podrint, literalment, a la cel·la d'una presó.


Bradley Manning porta més de 200 dies tancat en una cel·la de 3,6 x 2 mts. en la què es passa 23 h. diàries. No pot tenir objectes personals, ni fer esport, ha de dormir nu i no té llençols ni coixí (l'administració diu que és per evitar un possible suïcidi), etc.


Un dia en la vida de Bradley Manning de Pepe Flores
El heroe de Wikileaks se llama Manning de Nacho Escolar
Los defensores del soldado Manning alertan sobre su deterioro mental y físico tras más de 200 días de aislamiento carcelario


Hi ha una web de suport a Bradley Manning i s'ha convocat manifestacions el dia 20 de març reclamant la seva llibertat.