dimarts, 19 de febrer del 2008

Per què feia falta l'ambaixador?

Mai hem considerat enemics als pobles sinó, en tot cas, els governs.
A la foto veiem gent de les Dones de Negre, israelianes, companyes nostres.

Penjo l'article d'opinió que alguns membres de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau hem enviat a diferents mitjans de comunicació:

Aquests dies l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, va rebre a l’ambaixador d’Israel, Raphael Schutz. A la porta de l’ajuntament una desena de persones vam protestar contra aquesta visita desplegant dues pancartes, “No a l’ocupació de Iraq i Palestina” i “Solidaritat Pazlestina”, i una bandera Palestina, res es deia contra Israel ni contra els jueus.
En roda de premsa, i en relació a aquesta acció, l’alcalde va assegurar que “tothom té dret a expressar el que vulgui i a manifestar-se, així mateix ells han de respectar el vincles que vol la ciutat”.
I davant d’aquesta resposta ens fem una sèrie de reflexions que ens agradaria compartir.
Que sapiguem, ni la ciutadania, i menys la ciutat, en cap moment han sigut consultades sobre amb qui i quins vincles volen mantenir. Una altra qüestió són les decisions que prenen i no expliquen els seus representants polítics. El mateix passa a Israel; mentre el govern talla subministraments vitals d’electricitat i combustible, així com l’abastament de productes alimentaris essencials, medicines i altres subministraments humanitaris a la població civil de Gaza (actuacions qualificades pel Relator Especial de Nacions Unides per als Drets Humans en els Territoris Palestins, John Dugard, de “seriosos crims de guerra”, hi ha israelians que denuncien els fets i demanen l’aixecament del bloqueig.
Quins motius té una persona que creu en els Drets Humans i els defensa, com ens consta que és el cas d’En Josep Fèlix Ballesteros, per rebre i col·laborar amb una administració que no els respecta, que assassina sense escrúpols (dones i nens/es incloses), que empresona sense judicis, que tortura quotidianament, que destrueix cases, imposa restricció de moviments en els Territoris Ocupats (consultar l’últim informe d’Amnistia Internacional sobre Israel i els Territoris Ocupats)... i que va deixar, en l’última guerra, escampades per tot el sud del Líban, prop d’un milió de bombes de dispersió sense esclatar.
Sr. Alcalde, el que alguns habitants d’aquesta ciutat esperem i volem, com volen i demanen també alguns ciutadans/es d’Israel, és que aquests polítics hagin de donar comptes per les seves accions i que prevalgui el dret internacional.
I, vostè, perquè no aporta el seu gra de sorra perquè això esdevingui una realitat?

Amadeo López Milián, Carme Martínez Màrquez, Pau Gomis Luis, Antonio Alvarez Romera i Josep Maria Yago Suau