dilluns, 8 de desembre del 2008

carregant piles

Hauria d'escriure sobre cinquanta mil coses. En aquest moment, a més, estic ben embolicat amb la feina. Per si no en tinguéssim prou amb l'engegament dels programes d'ocupació ara ens hem de posar amb el tema Fons d'inversió local, els diners que el govern ha destinat als ajuntaments per tal de fomentar la realització d'obres que suposin contractació de personal desocupat. El tema és complex i em genera força dubtes. En el preàmbul al Reial decret Llei que preveu la creació del fons, es diu "Estas dificultades de financiación, unidas a la creciente incertidumbre sobre el panorama económico futuro han dado lugar a un significativo retraimiento de la demanda privada en todas sus vertientes, incluyendo el consumo de las familias y la inversión empresarial, con consecuencias negativas inmediatas para la economía española, en relación con su nivel de actividad y, particularmente, con el empleo". Malgrat que em sembla que la mesura pot ser útil per generar feina per a persones que l'han perdut hi ha una sèrie de detalls que no m'agraden: els terminis, la sensació que es pot primar empreses que han acomiadat treballadors i que, per tant, en podran contractar, en detriment de les que han fet un esforç i els han conservat, etc. i, per sobre, la sensació que aquest sistema no funciona bé: intentem curar el malalt donant-li més menjar quan potser el que convindria és que faci una mica de dejú i fer les coses ben fetes.

Bé, en tot cas, no volia parlar d'això.

Fa dies vaig estar a Sevilla i a Còrdova amb uns amics (vam anar-hi per veure la biennal d'art a Sevilla i de pas ens vam quedar uns dies, després ens vam escapar a Còrdova on, a més, de la mesquita vam visitar les tasques del seu voltant i, de tornada, vam passar per Luque a on, entre d'altres coses, vaig comprar oli ecològic.
Avui torno de passar el cap de setmana a Eivissa amb una persona que està esdevenint molt important per a mí (encara que, a estones, com ara, prefereix fer altres coses que assistir a la creació d'un post). Sorry, vida. Els tres dies, com no, han passat rapidíssims i curulls de coses bones. M'ha sorprès la illa que, malgrat nombroses barrabassades urbanístiques, conserva extenses zones naturals amb uns verds impresionants. Hem estat en una casa rural força agradable aprop de Sant Joan de Labritja i hem visitat, Eivissa, el far de Portinatx, Santa Eulària, el mercadet de Sant Jordi, etc.
Bé, us penjo doncs, algunes fotos d'aquests tres llocs:

El Guadalquivir des de un dels ponts que el travessen per Sevilla

La Giralda

la Giralda al fons

ací ens vam allotjar a Còrdova. Molt curiós i be de preu.

El Guadalquivir passant per Còrdova

imatge de l'exterior de la mesquita de Còrdova

i imatge de l'interior

un detall d'un dels nombrosos patis que hi ha per Còrdova i Sevilla

un altre pati

una vista de Luque

una imatge de la terrasseta a on cada matí feia una mica de meditació (la senyora de la casa s'ha donat un bon ensurt aquest matí quan anava a escombrar unes fulles i m'ha trobat sentat com un estaquirot amb els ulls tancats.

Portinatx

una imatge de la ciutat d'Eivissa

una imatge del cementeri de Santa Eulària. Un lloc força tranquil enclavat dalt un turó que domina el poble i des d'on es veu una vista fantàstica de la mar. A la làpida, tan sols, un nom: Sophie

la mateixa tomba, s'hi pot veure un cartellet en el qual es llegeix "je t'aime"

3 comentaris:

Anònim ha dit...

holaaaa
qines fotos mes xuless!!
totes totes
q b q tho passes,
aunq natrus tb jeje
a part destudia...aqet pont hem estat x bcn, girona i d compres d nadal!!
muaaaaaaaaaaaaa
1,2,3

Anònim ha dit...

papaa!!
avera si aqeta 7mana qedem algun dia per dinar i d pas fem les compres d nadal
q xules les fotos!!
t'ho has passat b?
jans explicaras
muaaaaaaaaa
1,2,3.

jaka ha dit...

Que be que t`ho passes !!! Quins viatges !!!

Records i petons,