dimecres, 10 de desembre del 2008

La FAO xifra en 963 milions les persones que passen gana al món

El Punt d'avui, dimecres, 10 de desembre de 2008, porta aquesta notícia de l'agència EFE:

La xifra de persones que passen gana al món arriba a 963 milions, un fet que suposa un augment de quaranta milions respecte de les dades de l'any 2007, segons va informar ahir l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO) en la presentació de l'informe de la inseguretat alimentària al món. Les previsions, a més, són molt desencoratjadores, ja que l'organització va advertir, també, que l'actual crisi econòmica portarà molta més gent a la pobresa. «Els preus dels aliments han baixat a nivell mundial des de començaments de l'any 2008, però aquest descens no ha solucionat la crisi alimentària en els països més pobres», va afirmar el director general adjunt de la FAO, Hafez Ghanem, en presentar l'estudi. De la gran majoria de persones desnodrides al món, 907 milions viuen en països en desenvolupament, segons les dades de l'informe, i el 65 per cent es concentra en set països: l'Índia, la Xina, la República Democràtica del Congo, Bangla Desh, Indonèsia, el Pakistan i Etiòpia. Quasi dos terços de les persones que passen gana viuen a l'Àsia, mentre que a l'Àfrica subsahariana una de cada tres persones pateix una desnutrició crònica.




El vídeo diu "30.000 milions de dolars anuals per garantir la seguretat alimentària en el planeta". Em direu demagog i altres coses però no puc evitar comparar aquesta quantitat amb la despesa militar: més d'un bilió de dolars a tot el món, 19.000 milions d'euros a l'estat espanyol, o sigui 52 milions d'euros cada dia.

3 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

encara ens falta molt per a arribar a considerar-nos humans, davant d'aquestes xifres

zel ha dit...

I diu que són dades d'abans de tot aquest merder en el qual ens han fotut, calcula la propera escombrada de dades el que sortirà...per plorar.

Anònim ha dit...

Amigo

Tens um blog muito interessante.
Parabéns.

Joseph