dilluns, 16 de maig del 2011

manifestacions a Tarragona: Prou retallades i Democràcia real, JA!

imatge d'ahir a la nit a la Puerta del Sol a Madrid. Acampada fins el dia 22.
prem l'enllaç per saber-ne més

En pocs dies hi ha hagut dues manifestacions notables a Tarragona. La primera, el 12 de maig, contra les retallades a la sanitat, ensenyament i altres serveis. La segona, el 15 de maig, en demanda d'una democràcia real.

De la convocatòria de totes dues me'n vaig fer ressò en el blog:

Manifestació Prou retallades - 12 de maig

Democràcia real, JA!

Vaig assistir a la manifestació del 12 i em va sorprendre el nombre de persones que hi van acudir, si bé, em va semblar que, malgrat l'èxit de la convocatòria, sigui per l'assistència de força alcaldables i polítics, encara que els alcaldables assistissin a "títol personal" (caldria tenir en compte, també, la "convocatòria" que va efectuar l'actual alcade) o perquè no hi havia referències a les RETALLADES del govern Zapatero, vaig tenir la sensació que la cosa tenia molt d'acte electoral.

A la manifestació d'ahir no hi vaig poder assistir i no n'he pogut llegir res en les edicions virtuals dels mitjans de comunicació locals però pel que he pogut llegir i veure en el feisbuc o en mitjans de comunicació estatals sobre les 58 manifestacions que es van realitzar ahir a l'Estat espanyol, crec que la cosa també fou força exitosa i més fresca i profunda que la del 12.

Penjo algunes fotos d'ambdues manifestacions i un parell d'articles que m'han agradat.

Consideraciones sobre las manifestaciones del 15-M, Enrique Dans

La esperanza de la izquierda, de Ignacio Escolar

El voto indignado antisistema, de Jordi Calvo

Les fotografies anteriors (la primera del diari El Punt i les altres meves), són de la manifestació del 12 de maig i les que venen a continuació són de la manifestació d'ahir a Tarragona, de Nàdia Balaguer.


vídeo : entrada mani a la Plaça de la Font

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquesta nit:

http://periodismohumano.com/sociedad/de-internet-a-la-calle-y-alli-se-van-a-quedar.html

azuldeultramar ha dit...

A Las Palmas el tema ha estat força animat, sembla que per fi la gent comença a tenir consciencia de la situacó i que les coses poden començar a canviar si no ens fem enrera.