dilluns, 30 de maig del 2011

Un altre món és possible - Democràcia real, Ja!

El dia 15 de maig, 15-M, hi va haver manifestacions a tot l'estat, convocades per Democracia Real, Ya.

En més de 60 ciutats de l'Estat, més de 130.000 persones ens vam manifestar sota el lema “Democracia real ¡JA! No som una mercaderia en mans de polítics i banquers”. Tothom coincidí en considerar la convocatòria com un èxit, més tenint en compte que la convocatòria, apartidista i asindical, estava organitzada per ciutadans anònims

El mateix dia a la nit, algunes persones decidiren acampar a la Puerta del Sol amb la intenció de restar-hi fins el dia 22, el dia de les eleccions municipals. La matinada del 16, foren desallotjats/des per la policia, la qual cosa contribuí a la consolidació de l'acampada al acudir a la Puerta del Sol més de 10.000 persones, i a la seva extensió a altres ciutats, de l'estat espanyol i de fora, a partir del dia 17, arribant, a hores d'ara, a més de 138.



A partir d'ací, acampades, #spanishrevolution esdevé "trending topic" al Twitter, força ressó en els mitjans de comunicació de tot tipus i color, intents frustrats de capitalització, advertències de les Juntes Electorals, jornada de reflexió i jornada electoral del 22-M, desallotjament de la Plaça de Catalunya...


Per molta gent, per a mí, si més no, semi convençuts que la cosa no podia estar pitjor (crisi, retallades, desballestament de l'estat del benestar, bancs, bipartidisme, corrupció, atur...) que uns no convoquen i altres no tenim força per fer-ho, etc., la mobilització esdevé una grata sorpresa. Malgrat alguns dubtes, alguns aclarits i d'altres no, participar en algunes de les accions vinculades al moviment 15-M és força engrescador i esperançador. La nit de la jornada de reflexió, amb els dubtes sobre si hi hauria desallotjaments o no, molta gent estàvem convençuts que estem fent història.


Un "acudit" d'El Roto en el diari El Pais, del 18 de maig, ho sintetitzava tot: "Los jóvenes salieron a la calle, y súbitamente todos los partidos envejecieron".


Seguidament penjo una selecció d'enllaços per qui vulgui ampliar, actualitzar o mantenir la informació sobre Democràcia Real, Ja! i el Moviment 15-M:

Democràcia Real, Ya Pàgina oficial del moviment Democràcia Real, Ya, amb el manifest, propostes, etc.

Democràcia Real, Ja - Tarragona

Democràcia Real, Ja Tarragona (feisbuc)

Acampada Tarragona (feisbuc)

Blog de l'AcampadaTGN


Democracia Real Ya y Movimiento 15-M, diferentes pero "hermanos"

Hoy mejor que antes de ayer Reflexions de Carlos Taibo

Así cuentan fuera de España cómo ha transcurrido la #Spanishrevolution

El periodista Bernardo Gutiérrez desgrana en aquest text el transcurs del moviment 15-M i els gèrmens de les protestes. A més de a 20 minutos, ha estat publicat en el diari alemany 'Tage Spiegel' i a la revista veneçolana 'Marcapasos', entre d'altres mitjans.

Democracia Real YA
Web: http://democraciarealya.es/
Facebook: http://www.facebook.com/democraciarealya
Twitter: #democraciarealya @democraciareal
Tuenti : democraciareal ya!
Evento General en Facebook: http://on.fb.me/fsasU4