dilluns, 2 d’abril del 2012

NATO GAME OVER: 483 persones detingudes en el tancament del Quarter General de l'OTAN


L'1 d'abril és va organitzar una acció que forma part de la Campanya NATO GAME OVER, desenvolupada a Bèlgica, amb el suport de la Red Antimilitarista Europea.

L'acció pretén posar de manifest el debat sobre el paper de l'OTAN, els exèrcits i les alternatives de defensa.

Des d'Alternativa Antimilitarista MOC es participa en aquesta acció com una contribució més a la lluita per la desaparició dels exèrcits, envers una nova societat més justa, en què la seguretat de les persones es mesuri per la satisfacció de totes les seves necessitats humanes i en què desapareguin els mecanismes de control polític, econòmic i social que mantenen un sistema injust que impedeix que visquem les nostres vides amb plenitud i condemna una gran part del món, a la pobresa i la misèria.

Ens sentim especialment propers a la denuncia del futur escut antimíssils de l'OTAN que tindrà una presencia fonamental a la terra de Cadis. Creiem que la seva instal·lació ens converteix en còmplices de la militarització mundial i del manteniment d'un ordre internacional injust que comporta por, misèria i desigualtat.

Més informació en: http://www.actionpourlapaix.be/item.php?id=285

_________________________________

Aquest diumenge es va fer l'acció de la que passo informació (bé la informació és del portal Insumissia)

3 membres d'Alternativa Antimilitarista MOC entre les persones detingudes. Totes fóren alliberades a darrera hora de la tarda.

Uns 500 activistes han participat en aquesta acció directa no violenta en el Quarter General de l'OTAN. Des de poc després de dos quarts d'una del migdia, els grups d'afinitat s'han adreçat a la seu de l'OTAN a Brussel·les. Amb una important presència de mitjans de comunicació i, també, de forces policials. A l'exterior, al costat de l'entrada principal, es mantingué una concentració de suport, d'unes 300 persones, en la qual es van exposar lliurement diverses opinions i es van desplegar pancartes protestant contra l'OTAN, sense ser detinguts. La policia es va desplegar en múltiples punts, incloses teulades, patrulles amb cavalls, helicópters...

Unes 15 o 20 persones van entrar a l'OTAN, un cop els diferents grups d'afinitat s'havien col·locat en els seus punts de trobada i intentant saltar alhora. Aviat es van començar a donar xifres de persones detingudes, mentre una segona tanda de grups d'afinitat s'adreçava a saltar la tanca. Vídeos de l'acció sobre el terreny confirmaven que el desplegament policial era impressionant. (Es poden seguir des de Twitter #natogameover).

El nombre de persones detingudes va pujar a varis centenars. Entre elles, segons va informar per Twitter el M.O.C. de València, hi ha 3 activistes d'Alternativa Antimilitarista MOC. Van ser traslladades al quarter d'Etterbeek, a on hi va haver una concentració de suport. Algunes de les persones detingudes van poder parlar amb l'exterior i es pot escoltar el seu testimoni des d'Indymedia Brussel·les http://bxl.indymedia.org/tumbles

La majoria de persones detingudes foren arrestades quan intentaven entrar a la seu, segons han confirmat fonts policials i de l'organització de la manifestació. Una quinzena fóren arrestats després que saltessin la tanca de seguretat, dins la seu.

Ja a Etterbeek, es continuen rebent tweets des de l'interior que informen del bon ambient existent, així como del registre, una per una, de las persones detingudes.

El nombre definitiu de persones detingudes, facilitats per l'organització del NATO GAME OVER fou de 483.



Més fotos de l'acció ací.

Després que la policia provoques moments de tensió amb les persones concentrades a l'exterior del quarter d'Etterbeek, es va alliberar les personas detingudes. Malgrat que l'acció es pot considerar com un acte criminal al afectar una instal·lació militar, sembla que les detencions han estat administratives, adreçades a la identificació de les persones que han participat a l'acció.


A on la pau es troba en joc, cal l'acció no violenta. Una aliança militar como l'OTAN, que opera a tot el mon, que te armes nuclears i que està preparada per a utilitzar-les es un perill per a la pau mundial.

El 20 i el 21 de maig , els Caps d'Estat i govern es reuniren a Xicago per determinar el paper de l'OTAN a les seves operacions militars fora del territori de l'Aliança així com el paper de les armes nuclears dins l'organització.

OTAN GAME OVER: una acción de desobediencia civil.

En una acció no violenta i de desobediència civil fem un delicte petit per denunciar la guerra . El dret internacional i els drets humans ens donen la raó. Centenars d'activistes, organitzats en grups d'afinitat es van proposar saltar la tanca del quarter general de l'OTAN per tancar els edificis, portes i entrades principals.

Suport exterior

Mentrestant, fora, centenars de persones donen suport als grups que entren en el recinte de la seu de l'OTAN.

EXIGIM:

El cessament de les polítiques d'intervenció militar. A Xicago, el Secretari General de l'OTAN, Anders Fogh Rasmussen vol prioritzar la construcció d'un sistema d'intervenció militar. Després de més de deu anys de guerra, la barbàrie afgana ens mostra el fracàs d'aquesta metodologia. A Líbia, l'OTAN va utilizar la resolució de l'ONU com a una excusa pel canvi de règim. Un any més tard, l'OTAN deix un país fragmentat i dominat per les milícies armades.

L'acabament de les armes nuclears. El punt clau de l'agenda de la cimera de Xicago es la defensa i la dissuasió estratègica de l'OTAN. A Xicago, els països de l'OTAN s'han de posar d'acord en el paper de les 200 armes nuclears tàctiques americanes, que actualment estan instal·lades a cinc països europeus. No sembla que hi hagi d'haver canvis, malgrat la qual cosa, les armes nuclears tàctiques no tenen cap utilitat militar i hi ha un ample suport públic i polític per a la seva retirada. A Xicago, l'OTAN ha d'abandonar estratègies pròpies de la Guerra Freda, contraproduents per l'avanç de la No Proliferació.

El cessament del desenvolupament de l'escut antimíssils de l'OTAN. Els estats membres han aprovat el desenvolupament de la defensa antimíssils i es comprometen a pagar el seu preu, sense cap tipus de debat públic. La inversió de centenars de milions d'euros en l'escut antimíssils, tan sols servirà per reactivar la carrera armamentista mundial.

Més informació a: http://www.actionpourlapaix.be/item.php?id=285

hashtag #natogameover

NATO GAME OVER: 483 personas detenidas en el cierre del Cuartel General de la OTAN

3 miembros de Alternativa Antimilitarista.MOC entre las personas detenidas.

http://www.antimilitaristas.org/spip.php?article5097

Fotos de l'acció:

http://www.flickr.com/photos/59190382@N03

Repercusió en mitjans oficials:

Diario de Navarra:
http://www.diariodenavarra.es/noticias/mas_actualidad/internacional/2012/04/01/cientos_activistas_detenidos_por_intentar_entrar_otan_75801_1032.html

El Periódico de Catalunya:
http://www.elperiodico.com/es/noticias/internacional/cientos-detenidos-intento-pacifista-entrar-sede-otan-1612401

Heraldo de Aragón:
http://www.heraldo.es/noticias/internacional/2012/04/01/360_detenidos_por_intentar_entrar_sede_otan_182397_306.html

Cobertura informativa en medios digitales en español:
http://news.google.es/news/story?pz=1&cf=all&ned=es&hl=es&q=otan+bruselas&ncl=deHGKfD-w5-QqWMjLzT150PwVoDPM&cf=all&scoring=d