dilluns, 25 de febrer del 2008

Si les eleccions canviessin realment les coses, les declararien il·legals?

Avui he meditat, he vist les meves filles, he llegit (Abdul Bashur, soñador de navios de l'Alvaro Mutis), he rentat i estès roba, he parlat amb amics, he preparat algun document per demà, he vist un parell de pel·lícules (ara mateix, Heroe de Zhang Yimou, una pel·lícula bellíssima)... tot coses interessants.
Veient una de les pel·lícules he enganxat un spot electoral, concretament d'IU. Un senyor (?) gesticula emmig de música, confetti, etc. llavors diu "podriamos hacer una campaña así pero no queriamos espectàculos ni parafernàlias, para Izquierda Unida lo importante són las ideas, y las personas". Immediatament després sortia un anunci, que ja no recordo, en el qual també fugien d'"espectacles i parafernàlies" i anavem al que realment és important, segons l'anunci, clar.
A banda del fet de posar les idees per davant les persones, m'ha xocat això de fugir dels espectacles i les parafernàlies, i m'ha xocat pel fet de dir-ho enmig, justament, d'això: espectacle i parafernàlia.
Per si fos poc, aprofitant la pausa, m'he aixecat del sofà per fer no se que i mentre passava pel passadís encara m'arribava el so de la TV on algú deia que "para mi, votar es sagrado".
Aquestes consideracions em porten a pensar, per una banda, en les dificultats per aclarir quines coses són importants a aquestes alçades; per altra banda, en el segrestament de les paraules que segons en boca de qui estiguin volen dir coses completament diferents i, finalment, en el poti poti en el qual es barreja tot i tothom i que el sistema digereix sense problemes.
No sé si la reflexió queda massa clara però, en tot cas, per si serveix d'ajuda, acabaré fent referència a la columna de la contraportada del diari El Punt, titulada Eleccions, en la qual Miquel Berga, entre d'altres coses, feia referència a una pintada, a Anglaterra, en la qual es llegia "Si les eleccions canviessin realment les coses, les declararien il·legals".

10 comentaris:

mossèn ha dit...

eleccions ... ereccions ... i només hi varia una lletra ... salut

Jobove - Reus ha dit...

si les eleccions canviesin les coses, hi hauria gent que posaria el ejercit al carrer, creu-me !!

salutacions, bon pensament company

Mon ha dit...

Una veritat com un temple... M'agradat la frase, salutacions

Anònim ha dit...

i tant que canvien les coses però no de manera immediata. per què en el fons hi ha massa matisos alhora de fer les coses, i això ho complica tot.

ens agradaria que les coses fossin blanques o negres, però són grisses i amb mil milions de variants, i per això a vegades sembla que mani dreta o esquerra el món va igual...

i de fet ja són il.legals les eleccions, sino que li preguntin als cubans, als xinesos....etc.

salutacions
Ricardo Santiago

pd.: per cert, tens una vida bohèmia que fins i tot fa enveja ;)

Unknown ha dit...

No he tingut el plaer encara de veure un d'aquests anuncis. Pel que fa als partits extraparlamentaris, que potser són els que trobo més curiosos, els anuncis que els deuen fer... al teletienda de les 4 del matí?

D'això se li diu igualtat d'oportunitats!

Jose Martín ha dit...

Això de IU ho diuen mentre ahir, al programa del Follonero, Gaspar Llamazares s'enfotia d'ell mateix i d'aquells que tenen plantejament polítics seriosos, no mediatitzats.

No doneu idees, que d'aquí a quatre dies potser sí que això de votar serà il·legal. Fer vaga, aviat ho serà.

zel ha dit...

Jo estic amb tu, si canviessin les coses, ja no en farien, qualsevol admet canvis...Petons, maco!

Judit Ortiz ha dit...

segur que sí! no interessa canviar
si no, mira tota la parafernàlia muntada al voltant del gran debat (quasi gran hermano) tot està calculat, pensat, provat, no preguntes fora del guió, colors de fons, vestuaris, corbata negra no, corbata blava sí.
deuen pensar que som idiotes? o és que a vegades actuem com a tals?

yraya ha dit...

Que palabras más acertadas la de las pintadas!!

Josep Maria Yago Suau ha dit...

només una lletra, mossen, però que difícil trempar amb aquest tema.

Te, Mon, gràcies pel comentari. Una abraçada ;-)

M'agraden molt els matisos però no ho veig com tu. No se si es bohemia, pero no em queixo de la meva vida, a altres els va pitjor ;-) Salutacions, Ricardo.

No et perds res Tondo, segur que fas coses més interessants.

Ah, ah, José Martin, que ens tocarà seguir fentel que fem ;-) Bon blog, a veure si m'hi dono un tomb amb més tranquil·litat :-)

dons, potser hem de fer altres coses, Roser. Petons.

Em fa l'efecte que ni tu ni jo l'hem guanyat, Sigorgik /be, de totes maneres, que me quiten lo bailao, mentre ells xerraven jo m'he fotut un bon entrepà i un parell de cerveses xerrant amb els companys)