diumenge, 18 de maig del 2008

VI Inspecció civil a la base de l'OTAN a Bétera

Aquest matí s'ha realitzat la VI edició de la inspecció ciutadana a la base de l'OTAN a Bétera. Després d’una cercavila i la marxa fins a la base, una desena d’”inspectors/res” civils han saltat les tanques de la base i s'han introduït al recinte militar com a forma de reivindicar la seva desaparició i de denunciar el seu paper i el d'altres infrastructures militars en la preparació i execució de la guerra.

Des de l’any 2001 es celebra la campanya pel desmantellament de la base de Bétera i la devolució dels seus terrenys per a donar-los un ús social i ecològic. La campanya ha comptat amb manifestacions, marxes, assegudes, encadenaments, paròdies i, fins i tot, el bloqueig, l’any 2004, d'un tren de la base que es dirigia a unes maniobres. Amb la d’enguany, a més, sis inspeccions civils a la base.

Accions similars es fan, cada any, en altres bases espanyoles i, a nivell europeu, el passat 22 de març, a Brussel·les quan un miler de persones també van intentar entrar en el quarter general de l’OTAN demanant la desaparició de l'Aliança. El moviment internacional, del qual forma part la Inspecció, sota el lema “Reclamem les bases per un món sense guerres i sense exèrcits” realitza accions no violentes de desobediència civil per denunciar la guerra, “obstruir-la i impedir-la”, denunciant la legislació que empara la seva preparació i el paper de les bases en aquesta preparació.

La inspecció civil d’enguany ha marxat cap a la base, situada a uns 3 km de Bétera, després de realitzar una cercavila. Una banda de dolçaines i tabalets amenitzava el camí. Al arribar a les instal·lacions militars el prop d’un centenar d“inspectors i inspectores”, abillats amb bates blanques han envoltat la base mentre realitzaven un “safari fotogràfic”. Paral·lelament hi havia una concentració de mares contra els exèrcits davant les portes de la base.

Una desena d’”inspectors/res” ha aconseguit saltar les tanques i introduir-se dins la base. Jeeps de la Guardia Civil (que també controlava la marxa) i de la policia militar han fet acte de presència i han retingut, identificat i traslladat a una altra zona els activistes.

Mentre es produïen les identificacions ha començat a descarregar una forta tormenta sobre la zona que ens ha deixat a tots i toes ben xops/es. A la poca estona els inspectors i inspectores retinguts, un cop identificats, han estat “alliberats” sota la pluja i la calamarsa.

Demà (o sigui d'aquí una estona) a Amposta. Si per ací ha plogut una quarta part del que ha caigut a Bétera el transvasament no té cap raó de ser (excepte la del negoci, clar) ;-) Ens podrien haver posat alguna canonada als pantalons o a la samarreta.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

trobo a faltar al teu balco una pancarta

es una per que no perdis la antiguetat

salut

Apa Noi

Judit Ortiz ha dit...

i jo trobo a faltar tenir més temps per poder seguir-te amb més detall... en fi, ja vindran temps millors

1 abraçada!