dilluns, 2 de juny del 2008

Aturem la directiva de la vergonya!

No fa massa comentava la vergonya que Italia criminalitzi la immigració i la converteixi en un delicte. Ara, encara que no és nou, arriba la proposta de directiva comunitària que, segons la Comissió Española de Ayuda al Refugiado (CEAR) suposa "el retrocés més greu dels darrers anys en matèria de drets humans".

Aquesta directiva s'ha de debatre durant aquest mes de juny en el Parlament europeu i s'hi consolida la posswibilitat d'una privació de llibertat de fins a 18 mesos per una falta administrativa.

Mauricio Valiente, secretari general de la CEAR diu: "No entendemos cómo la UE puede admitir en su seno a un país que pudiera privar indefinidamente de libertad a una persona", referint-se a Italia. En relació a les mesures del govern d'aquest país diu que el més preocupant és el discurs xenòfob i racista amb el que s'acompanyen i que s'adreça des del govern.

La gent dels blogs que formem part de l'"Anillo solidario" estem preparant alguna mena de declaració i/o banner en sintonia amb la campanya que desenvolupa SOS Racisme. En aquest sentit, mentrestant, reprodueixo el post que ha publicat el blog Otro mundo es posible per tal que pogueu enviar el vostre rebuig, de forma senzilla, simplement prement sobre els enllaços, als europarlamentaris espanyols (el responsable del blog demana que se li comuniqui si es fa l'acció deixant un comentari en el seu blog):

¿Cómo calificar una directiva comunitaria que amplia “el periodo de retención en los centros de internamiento hasta 18 meses” para las personas inmigrantes, además de no contemplar la tutela judicial y la asistencia jurídica en los casos de internamiento?. Este claro ejemplo de vulneración de los derechos y las libertades de las personas, ¿cuántos artículos de la Declaración Universal de los Derechos Humanos viola?

Le toca ahora al Parlamento Europeo, el 4 y 5 de junio, posicionarse sobre este texto pactado por la UE-27.

Presiona. Pinchando sobre el icono de los grupos parlamentarios, remites un correo electrónico a los diputados y diputadas europeos expresando tu rechazo a la directiva.

pse Grupo Socialista. (17)

ppe Grupo Popular. (14)

verdes Grupo de los Verdes/Alianza Libre Europea. (2)

demócrata liberal Grupo Alianza de Demócratas y Liberales. (2)

Grupo Izquierda Unida Europea. (1)

5 comentaris:

Jordi Pinyol ha dit...

Au! Doncs ja està... tots els senyors i senyores eurodiputats degudament punxats i notificats de la protesta.

Ara vaig a deixar el missatge al blog orígen d'aquesta campanya.

Animeu-vos i feu-ho, no costa res, només uns minutets del vostre temps!

Josep Maria Yago Suau ha dit...

gràcies, Jordi ;-)

berta ha dit...

És vergonyós... Jo estic vivint a Itàlia temporalment i l'atmosfera és encara pitjor del que sembla. Jo també he enviat els mails.
Ara a comunicar-ho!

Berta

berta ha dit...

ei Josep Maria! Gràcies pel comentari... La veritat és que quan vaig començar amb el blog no sabia què escriure i ara escriuria com a mínim 2 cops al dia!
Jo també t'he enllaçat a la meva pàgina. Un petó.

Jefe Rojo ha dit...

Hola, esto es un vergüenza. Esa Europa que no quiere fronteras para las transacciones financieras, sí que las pone para las personas. Es la perversión más absoluta del capitalismo.

Un saludo

he hecho un post del tema en mi blog http://jeferojodehospitalet.blogspot.com/2008/06/la-directiva-europea-de-la-vergenza.html#links

Jefe Rojo