dimarts, 1 de juliol de 2008

Acció informativa i de denuncia davant les portes de Repsol YPF


Dilluns, 30 de juny, una desena d’activistes vinculats als moviments socials de Tarragona que donen suport a la Trobada social alternativa al petroli han protagonitzat una acció informativa i de denuncia davant les portes de Repsol Petroli a La Pobla de Mafumet (Tarragona).

Les activistes han desplegat una pancarta amb el lema “No més sang per petroli” i han vessat pintura negra i vermella davant la pancarta per a simbolitzar-ho.

L’acció s’emmarca en el conjunt d’accions que es desenvolupen aquests dies a l’estat espanyol arran de la celebració del Congrès Mundial del Petroli que es fa a Madrid (29 de juny a 3 de juliol) i en el qual participen caps d’Estat, representants de governs, directius de petroleres com Repsol, Exxon, Petrobrás, BP, Chevron…, a més d’altres empreses energètiques.

Diferents organitzacions i moviments socials denuncien que les corporacions petroleres, amb la complicitat dels governs i organismes internacionals desencadenen multitud de guerres, agressions a pobles, desastres naturals…per obtenir enormes beneficis espoliant els recursos naturals dels països on es troben assentades. Afirmen, a més, que la “cimera del petroli” sembla voler ocultar totes aquestes injustícies i fer-se un rentat d’imatge, per la qual cosa han convocat una TROBADA SOCIAL ALTERNATIVA AL PETROLI on donar a conèixer, formar i debatre sobre els impactes i les polítiques d’aquestes transnacionals, buscant també alternatives a la dependència del petroli, que està al centre d’un model de consum irresponsable i insostenible.

Més informació sobre la Trobada social alternativa

4 comentaris:

Cèsar Llamborda ha dit...

No se si deu existir la petrolera menys dolenta....

Si és així hi ompliria el dipòsit amb menys càrrecs de consciència...

zel ha dit...

I el que més emprenya és que ens han fet petrolidependents i tenim el cost de la vida al cel, jo vaig de b`lit per allargar els diners, coi, que estic emprenyada! Petons, Josep Ma, trobo a faltar el teu dia a dia!

Unknown ha dit...

Salut

Josep Maria Yago Suau ha dit...

ja sé que és difícil, Cesar, (de fet, els activistes hi van anar i tornar en cotxe) però podríem probar a omplir-lo menys o a compartir l'espai perquè em sembla que unes són dolentes i les altres pitjors.

Exactament, Zel, exactament. Haurem d'anar pensant en, si més no, una mica de "decreixement". Gràcies per trobar-me a faltar. Segueixo per "setmana a setmana" ;-)

Salut, Tondo