dimarts, 22 de juliol del 2008

Ves que m'han enviat...

Ahir vaig trobar un paper de Correus a la bústia. Un d'aquells que el carter et deixa quan t'ha portat un certificat o quelcom semblant i no t'ha trobat a casa. Era un certificat. He pensat, ja hi som! Hisenda per l'objecció fiscal!. Doncs no! La meva sorpresa ha estat al veure que me l'enviava l'Arquebisbat de Tarragona. He pensat, no pot ser, que no saben que, fa quasi un any, vaig apostatar?
Sobretot per curiositat, aquest matí l'he anat a buscar i Sorpresa! m'he trobat això:
No cal dir que la sorpresa ha estat força agradable. No m'ho esperava, em pensava que simplement feien una anotació en el llibre de baptisme però veig que ho fan més seriós. Una mica lent però Gràcies!

8 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

Felicitats !!! ara ja et podràs batejar i casar per l'esglèsia

salut

Anònim ha dit...

Felicitats, Ara faltem els altres que ho vam pensar i ens hem quedat a mig camí.Ah, i a celebrar-ho, és clar.
jordimartifont

Josep Manuel López Gifreu (Pep Barbagelata) ha dit...

Felicitats, perquè sé que no és fàcil. Ara, com diu la carta, si vols donar-te de baixa d'algun altre lloc encara tens feina. No sé per aquí a la teva zona, però el bisbat de Girona es va vendre la digitalització de les dades de tots els catòlics a l'església mormona, que ens te enterrats (les dades vull dir) al desert de l'estat d'Utah: http://www.familysearch.org/eng/default.asp

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Gràcies.
Per això ho he fet, Te, per això :-)
Pos a veure si espabileu, Jordi. De totes maneres ho podem celebrar ara i quan et toqui a tu ;-). Per celebrar que no quedi.
No acabo d'entendre això del bisbat de Girona i els mormons.

Josep Manuel López Gifreu (Pep Barbagelata) ha dit...

L'església catòlica de la diòcesi de Girona, i d'altres de les Espanyes, va vendre l'historial catòlic (baptisme, confirmació, etc) dels seus fidels a l'església mormona dels EUA. Aquesta els digitalitza i els conserva protegits sota la roca del desert d'Utah. A la web següent http://www.familysearch.org/eng/default.asp va penjant les fitxes de tots els catòlics "comprats" a mesura que els digitalitza. Per això no és estrany que l'església catòlica quan reconeix l'apostesia a algú ho fa sempre amb l'afegit que si figures en alguna altra relació ella no te'n pot pas treure, perquè et va vendre abans. Busca algun cognom català en aquesta base de dades o alguna població catalana, si vols de Girona mateix.

yraya ha dit...

Pues yo estoy en ello, lo de la apostasia, pero...lo que explica "jo mateix", eso se puede hacer???

Unknown ha dit...

Això dels Mormons (desconec el cas de Girona) funciona de la següent manera: Ells digitalitzen gratuïtament arxius (generalment de caràcter històric) doncs consideren que (sempre segons ells) per a poder-se salvar el dia del judici final cal que existeixi el nom de la persona (sense comentaris). Llavors els foten sota la famosa muntanya foradada.

A canvi els historiadors, genealogistes, etc. aconsegueixen poder consultar els arxius digitalitzats, d'aquesta manera s'agilitza i democratitza l'accés a unes dades que són això -de lliure accés-.

Josep Manuel López Gifreu (Pep Barbagelata) ha dit...

Per a tondo: dubto que sense autorització dels afectats pugui parlar-se de democratització. Les dades (partides de naixement i baptisme, actes matrimonials, etc) que el bisbat de Girona, i suposo que d'altres bisbats, es van vendre (i no pas per pocs diners) a l'església mormona eren exclusivament personals i es van vendre sens e autorització i coneixement dels afectats, que haurien de poder decidir si el seu historial religiós pot ser venut, digitalitzat, conservat sota el desert i penjat en una web on ho pot consultar tothom.