dilluns, 27 d’octubre del 2008

DIRECTA: un compromís amb la llibertat!

portada del número 112 de la Directa

Algun cop us he explicat que col·laboro amb el setmanari Directa. Un grupet de persones portem la corresponsalia d'El Camp.
Estem difonent l'existència del setmanari i fent-ne promoció i cercant subscripcions. La subscripció anual són 70€ x 48 números, i a més, ara amb la promo, regalen un cd titulat "La directa en 100", un recull d'aquests dos anys de noticies.


Què és la Directa?
Un grup de subscriptores i subscriptors hem engegat una campanya per arribar, abans del 23 d'abril de 2009, a les 1.500 subscripcions directes amb l'objectiu de garantir la viabilitat econòmica del setmanari, consolidar-se com eina d'informació i transformació i arribar arreu. Pots contactar-hi, fer propostes i afegir-te a: centsensetusonmassa@gmail.com. No et deixis convèncer.


Vídeo Directa1: http://blip.tv/file/1248739


Vídeo Directa2: http://blip.tv/file/1248851

Contra la llei del silenci per la llibertat d'expressió

L'any 2006 i fruit d'un procés col•lectiu de debat i reflexió, va néixer el setmanari Directa. Concebut com un mitjà dels i pels moviments socials, portem més de 30 mesos informant de la realitat a peu de carrer.
Perquè la Directa va néixer, sobretot, davant la necessitat de combatre la societat de l'espectacle i les dinàmiques de manipulació, ocultació i control de la informació instal•lada a casa nostra. Per recuperar la reflexió crítica, la informació rigorosa i les propostes de transformació d'una societat a la deriva.
En una societat radicalment individualista, desenes de persones han fet possible aquest projecte de resistència i desobediència informativa. Però necessitem seguir amplificant la veu dels sense veu, fer sòlida la xarxa de la insubmissió informativa i recuperar les millors experiències de premsa del moviment obrer, del periodisme de barri i de la contrainformació.
Fer front a aquest bombardeig informatiu que ens assetja dia si i dia també, requereix de més persones subscriptores, que són l'espina dorsal d'un projecte assentat en l'autogestió, la independència i el suport mutu.
Tossudament alçats, volem seguir esquerdant el pacte monolític sobre la realitat, la llei del silenci sobre el que passa de veres, les lluites i esperances que es forgen arreu del territori.
Després de dos anys i 100 números desobeint hem arribat a la fèrtil conclusió que encara ens queda molt camí. I que, sobretot, ens faltes tu. Subscribint-te ara a la Directa rebràs el cd "La Directa a 100", amb l'arxiu històric de totes les notícies publicades en 730 dies, 17520 hores i 1.051.200 minuts de compromís amb la llibertat. (subscripcio@setmanaridirecta.info)

1 comentari:

Jobove - Reus ha dit...

tindrem en compte aquesta revista Directa i mes si hi col.labores

salut