divendres, 17 de desembre del 2010

Denunciar crims de guerra no és un crim - Llibertat per Bradley Manning

Aquest matí llegia que, finalment, han deixat sortir, amb fiança, Julian Assange (WikiLeaks). L'home es congratulava de respirar l'aire de Londres i comentava les condicions de les presons angleses (sembla que ha estat a la mateixa cel·la que Oscar Wilde) "Durante todo este tiempo que he pasado en el fondo de la celda de una cárcel victoriana he tenido tiempo para reflexionar en toda la gente que pasa sus horas en cárceles en condiciones peores que la mía. Esa gente también necesitan vuestra atención y apoyo", dijo. També ha expressat la seva preocupació per una possible extradició als EUA que, diu, ha obert una causa secreta en contra seu.

Al parlar de persones empresonades en pitjors condicions que la seva, hom no pot evitar pensar en la situació que deu estar passant Bradley Manning, el soldat que està empresonat acusat de filtrar informació i documentació a Wikileaks (que no facilita cap informació sobre les seves fonts).


Bradley Manning està acusat de la la filtració del vídeo Collateral Murder (asesinato colateral) en el qual es veu l'assassinat de 12 civils a Bagdad, entre els quals dos periodistes de Reuters, des d'un helicòpter Apatxe dels EUA . La justicia militar que no ha actuat contra els responsables d'aquestes morts, manté arrestat i incomunicat Bradley Manning a qui acusa formalment d'haver accedit a informació militar classificada i transferir-la al seu ordinador personal, “añadiendo previamente software no autorizado a una red informática secreta” de la quual va baixar “más de 150.000 cables clasificados del Departamento de Estado y los filtró a personas no autorizadas.

La presumpta fulla de càrrecs, revela que Manning serà acusat de vuit delictes per violació de la llei federal, incloent la transmissió d'informació classificada a una tercera part no autoritzada, la qual cosa suposa que Manning està acusat de violació de la Llei d'Espionatge. Una de les acusacions més temibles en termes de potencial condemna de presó.

La fulla de càrrecs diu, a més, que va filtrar el material per “desacreditar a las forces armades”. Manning fou detingut ji traslladat a una presó de Kuwait, després que un ex hacker el delatés després de “xatejar” amb ell. Bradley Manning va pensar que Adrian Lamo el podria ajudar i es va equivocar.

Hi ha una campanya de suport a Bradley Manning des de la web que porta el seu nom. Des de la web podeu signar una petició per a la seva llibertat.

Una web relacionada, també, amb el cas és Courage to resist

Acabo el post amb un vídeo. El soldat que hi apareix no és en Bradley Manning, es diu Mike Prysner, però també ofereix un testimoni humà important i valent denunciant l'ocupació.