Si aneu seguint el blog sabreu que no estic gens entusiasmat amb els partits polítics i que em molesten força les declaracions dels líders de partits o coalicions com IU o, sobretot, ICV -EUiA (Joan Saura, Joan Herrera...) quan es declaren com a UNICS REFERENTS de les esquerres. Darrerament puc coexistir amb ells si tinc present que, en tot cas, això podria ser cert si ens referim a les "esquerres" institucionals o electoralistes (si és que se les pot anomenar així). Els veig una fal·lera a engolir i digerir qualsevol cosa més d'esquerres o menys encotillada que ells que em fot de malhumor. Els veig prepotents i menyspreadors.
A banda d'això, trobo aquestes "esquerres" super fragmentades, amb vocació de personalismes... i a l'hora de governar, si escau (i de ganes n'hi ha moltes) fent polítiques que jo no anomenaria precisament d'esquerres. El paper d'ICV-EUiA al davant dels Mossos d'Esquadra, per exemple, n'és una mostra.
Al diari Público d'aquest matí hi havia un article de Joaquim Sempere anomenat Donde está la izquierda. Si premeu sobre l'enllaç el podreu llegir.
A l'article hi ha hagut, sobretot, dues coses que m'han agradat: una la relació de punts en els quals creu que es podria generar l'acord de diferents grups i/o col·lectius d'esquerres, l'altre un fragment en què diu: "...más allá de las organizaciones políticas representadas en las instituciones existe una izquierda social multifacética, en la que tenemos grupos políticos extraparlamentarios, sindicatos, asociaciones de vecinos, ateneos y centros culturales, así como redes asociativas varias, incluidas las redes virtuales...).
Aquest fragment, aquest reconeixement, em sembla genial.
Us deixo amb les dos fragments que us comentava:
"Hay, no obstante, un programa implícito que viene siendo formulado desde muchos lugares y que podría ser suscrito por un amplio sector de la opinión pública, en España y en la UE:
· eliminación de los paraísos fiscales,
· reforma fiscal hacia la progresividad perdida,
· tasa sobre las operaciones financieras contra la especulación,
· homologación de la presión fiscal y de la legislación laboral en toda la UE,
· intervención pública de los bancos para proteger los ahorros y facilitar créditos a la economía productiva,
· reducción del gasto en armamento,
· inversiones masivas en materia de sostenibilidad ambiental (lo que se llama New Deal verde: energías limpias y renovables y técnicas ecológicamente sostenibles),
· defensa de los derechos sociales y en particular del Estado del bienestar,
· igualdad de género,
· lucha masiva contra la pobreza y la exclusión,
· considerar la inmigración como una oportunidad y no una amenaza.
Pero, para que todo esto se plasme en iniciativa política, hace falta una voluntad unitaria que catalice la acción de los partidos y organizaciones políticas de cada país. Y no sólo esto: más allá de las organizaciones políticas representadas en las instituciones existe una izquierda social multifacética, en la que tenemos grupos políticos extraparlamentarios, sindicatos, asociaciones de vecinos, ateneos y centros culturales, así como redes asociativas varias, incluidas las redes virtuales. ¿Cómo hacer para que toda esta galaxia luche unida contra el neoliberalismo y permita salir de la crisis con el menor daño posible para las clases populares?
1 comentari:
J'ai appris des choses interessantes grace a vous, et vous m'avez aide a resoudre un probleme, merci.
- Daniel
Publica un comentari a l'entrada