dissabte, 15 de desembre del 2007

Crida al boicot de la societat palestina i Abacus (consum responsable?)

Abacus Cooperativa, malgrat la seva vehemència solidària, comercialitza productes israelians. La Plataforma Aturem la Guerra, la Xarxa d’Enllaç amb Palestina, Boicot Preventiu i altres organitzacions com la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau s’hi han adreçat perquè deixi de fer-ho, seguint la crida de la societat civil palestina a favor del boicot a Israel (http://www.bds-palestine.net/). De moment, l’empresa ha desatès la nostra demanda.

Aquest matí (dissabte 15 de desembre) la Plataforma Aturem la Guerra, la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la pau i diverses associacions de solidaritat d’arreu dels Països Catalans hem realitzat una acció de denúncia simultània a diversos establiments Abacus de tot el territori
català.

A Tarragona ens hem trobat davant la botiga, al carrer Gasòmetre. Un parell de persones hem entrat a la bnotiga i hem demanat per l'encarregat/da. La persona que ens ha atès ja estava assabentada de l'acció i portava uns comunicats sobre el "compromís" de la cooperativa amb el "consum responsable" i amb la "selecció de joguines amb valors".

Li hem explicat l'acció que preteniem deenvolupar (distribució de 300 fulls informatius) i el perquè (acció informativa del mes de març, contactes, amb Abacus, cartes... i negativa d'Abacus a retirar els productes israelians. Hem estat comentant que eren els primers en no entendre com Abacus, malgrat la nostra petició, no donava suport a la crida de la societat civil palestina; que difícilment podem parlar de "joguines amb valors" si no tenim en compte la situació d'apartheid del poble palestí; que ja haviem engegat campanyes de boicot als productes israelians centrat en el codi de barres 729; que Abacus era diferent d'altres establiments en la mesura que es presenten com a cooperativa "solidària", de "consum responsable", etc. i que, en definitiva, no semblava tant complicat accedir a una petició de solidaritat de la població palestina.

Una redactora i una fotógrafa del diari El Punt han cobert l'acte que ha transcorregut, sense cap mena d'incident, fins que hem exhaurit els fulls informatius (al voltant d'una hora).

5 comentaris:

Anònim ha dit...

He anat a Abacus aquest matí. Us he vist, però vosaltres a mi no. Vull dir que no m'heu pogut donar cap full informatiu.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

llàstima ;-)

Jobove - Reus ha dit...

no fotem que la meva filla hi treballa a l'Abacus per les festes, macagondeulamarequeensvaparirquefaigjoara ?

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Ja ho veus, no hi ha un pam de net :-) Però no pateixis, home! només fem boicot a la venda de productes israelians (de la resta ja en parlarem una altra estona ;-)

Sindicat ASEMIT ha dit...

Benvolgut Josep Mª Yago, com ja saps tan sols la perseverança en el llarg camí del moviment sindical ens ha dut, els darrers cinc anys, a fer realitat valors com la pau, la solidaritat, la concòrdia, la prosperitat,...

Des del bloc del sindicat ASEMIT, volem desitjar-te a tu i a tots els nostres lectors i lectores, amics i enemics, que passeu un Feliç Nadal 2007 i que gaudiu d'un Pròsper Any 2008, amb salut, pau i... un Bon Acord de Condicions de Treball!

Amb els millors desitjos dels xicots i xicotes del sindicat ASEMIT