dilluns, 17 de desembre del 2007

primera pedra del centre parroquial...


El Punt d'avui porta la notícia que reprodueixo a sota. Després de la bona entesa entre Ajuntament i arquebisbat en el tema any jubilar, veig que el bon rotllet continua i, fins i tot, s'amplia. No sé si es que hi ha algun motiu com que l'Ajuntament o la Generalitat financen centres parroquials o que el centre no és de l'esglesia o que; en qualsevol cas la notícia no ho explica. El que és cert és que l'acte va ser presidit pel delegat del govern a Tarragona, Xavier Sabaté; per l'arquebisbe de la ciutat, Jaume Pujol; el regidor de Relacions Ciutadanes, Manuel López Pasca, i el rector de la parròquia, Josep Miquel Esteban. La foto de dalt, de les dames i vells, la he penjat perquè la cosa ja s'assembla a situacions, afortunadament, passades.

dilluns, 17 de desembre de 2007

Col·locació de la primera pedra del nou centre parroquial de Torreforta

G. PLADEVEYA. Tarragona

Molts veïns del barri tarragoní de Torreforta no es van voler perdre ahir al matí la col·locació de la primera pedra del nou centre parroquial, que es construirà entre els carrers Segarra, Església i Francolí. L'acte va ser presidit pel delegat del govern a Tarragona, Xavier Sabaté; per l'arquebisbe de la ciutat, Jaume Pujol; el regidor de Relacions Ciutadanes, Manuel López Pasca, i el rector de la parròquia, Josep Miquel Esteban. Com és habitual, a més de la primera pedra, es van dipositar en una urna diversos elements per deixar constància de la jornada, com per exemple un diari del dia, un joc de monedes de curs legal, un abecedari àrab i un de castellà, una obra de teatre i un pla general de la construcció.

El regidor de Relacions Ciutadanes, Manuel López Pasca, posant terra sobre l'urna, ahir. Foto: GISELA PLADEVEYA

Pel que fa als terminis de l'obra, l'edifici del centre parroquial, que és just al darrere de la parròquia, ja té els fonaments molt avançats i podria estar acabat d'aquí a deu mesos. Aquí serà on aniran els despatxos parroquials i fins a vint aules de catequesi. Així mateix, s'ampliarà la capella actual, es construirà un equipament que albergarà els habitatges dels mossens i, finalment, una gran sala cultural i d'actes, i un garatge.

5 comentaris:

mossèn ha dit...

posats a escollir ... em quedo amb el trio calavera de dalt !!! ... salut

Jobove - Reus ha dit...

que es pot esperar d'un alcalde que va a missa cada diumenge, ja sou raros el tarragonins ja !!!!

Josep Manuel López Gifreu (Pep Barbagelata) ha dit...

No entenc ben res!

Anònim ha dit...

No valg presidir l'acte però tampoc no m'amago que acostumo a anar on m'inviten com a representant del Govern de Catalunya que ha de donar mostres que és el Govern de tots i totes. Per tant, als actes dels cristians o d'altres confessions que també hi vag i de qualsevol associació que tingui entre els seus objectius fundacionals fer el bé.
I això no voil dir que combregui - mai millor utilitzat el terme - amb allò que fan o deixen de fer els qui m'inviten. I ptova d'això és l'article que he publicat aquests dies al meu bloc i aviat un resum d'ell en un diari local i que podeu troibar a

http://blocs.tinet.cat/blog/xavier-sabate/category/97/actualitat/2008/01/06/contra-l-esgl-sia-cat-lica.

Arran d'aquest article he rebut molts suports però també crítiques. Ja sé que entre alguns ambients tarragonins és més comentat que vagi a un acte de l'Eglésia catòlica, que insisteixo no vaig presidir, que no pas el meu posicionament radical en contra de les actituds de la seva jerarquia. Però us he de dir sincerament que a mi m'agradaria sentir la vostra veu sobre el gran prblema que tenim al nostre país amb l'Església CAtòlica a banda de la conya - que no té per què desaparèixer -, sobre la meva presència als seus actes.

Xavier Sabaté

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Hola Xavier, lo de presidir l'acte no ho dic jo, ho deia la notícia d'El Punt.

L'explicació que m'ofereixes en relació a la teva assistència als actes als quals t'inviten com a representant del Govern de Catalunya, inclosos els actes dels cristians o altres confessions, em sembla força correcta. Jo no sé que faria si em trobés en el cas. Per una banda, em consola pensar que és força improbable i, per altra, crec que amb determinades coses, com són les que tenen a veure amb la jeràrquia catòlica o les que em recorden massa allò de "las autoridades civiles i eclesiàsticas" intentaria desmarcar-me. De totes maneres tampoc tinc massa clar si el fet de representar la institució ha d'incloure coses com les que mostra la fotografia que mostra un regidor de l'Ajuntament posant terra sobre l'urna.

Pel que fa a la segona part del teu comentari, m'he llegit el teu article i em sembla força interessant, crec que podria subscriure'l en la seva totalitat (excepte pel que fa a la sensació que cap dels dos creiem en aquesta església però tu, probablement, creus en quelcom més que jo). En el que ja no estem d'acord és en la crítica que em fas (de fet la fas en plural i no sé a qui et refereixes ja què el meu blog expressa les meves opinions) de no opinar sobre el greu problema que tenim, al dir pais suposo que et refereixes a Espanya i a Catalunya, amb l'església catòlica. Les coses que jo dic, probablement, se senten menys que les que dius tú però si et mires el blog podràs veure com aquest és un dels temes que he tractat més d'un cop:

http://aixihopenso.blogspot.com/2008/01/blog-internautes-per-la-diversitat.html
http://aixihopenso.blogspot.com/2007/12/manifiesto-red-por-la-diversidad.html
http://aixihopenso.blogspot.com/2007/06/qui-sapunta-desapuntar-se.html
http://aixihopenso.blogspot.com/2007/10/beatificaci-dels-mrtirs-del-segle-xx.html
http://aixihopenso.blogspot.com/2007/09/any-jubilar.html

a banda dels posts que he dedicat a l'agrupament escolta Alverna que es queda sense locals o a la declaració d'apostasia que vaig fer aquest estiu. L'escrit que vaig portar a l'arquebisbat el vaig reproduir en aquest post http://aixihopenso.blogspot.com/2007/08/b-ja-tinc-la-fe-de-baptisme-i-la.html

Per cert, també em vaig llegir el teu post anomenat "dormirem amb gana" a partir d'un columna de l'Antoni Coll (em sembla que es llegeix més el teu blog que el meu ;-) ). En aquest ja no estem tant d'acord. Ja en parlarem una altra estona, si vols :-)

Cordialment,