diumenge, 10 de juny del 2007

el show dels pressupostos generals de l'estat
















Ahir al matí vam posar en marxa de nou el "show dels pressupostos". L'element central del show és una màquina (la màquina dels pressupostos enerals) situada sobre una taula en la qual, en un extrem, hi ha un funcionari d'hasienda i a l'altre un polític. Una mica apartat unmilitar, mentre un altre va repartint octavetes agraïnt als ciutadans que paguin les seves armes..

Un animador i un parell de pallasses animen al públic a "pasar per l'aro" i a dipositar els seus impostos, els seus diners, a la Hasienda pública. El funcionari els aten i diposita els diners dins la màquina i el polític, que ha contribuït a dissenyar els pressupostos de l'estat, treu, per l'altra costat, tancs, avions, bombes... que va lliurant al militar que es torna boig de content.

A banda de la "broma" del xou, el que és cert és que a l'estat espanyol el pressupost de la despesa militar del 2007 és de quasi 18.000 milions d'euros, la qual cosa suposa 49,25 milions d'euros diaris. Un 32% de les inversions de l'estat es destinen als militars i un 20% de la investigació i desenvolupament, també.

Evidentment, nosaltres suggerim alternatives. En aquest moment l'objecció fiscal que és una forma de desobediència civil mitjanánt la qual ens neguem a pagar amb els nostres impostos la despesa militar. En podeu trobar informació a http://usuaris.tinet.org/tgnapau

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Olá, José Maria.
Li seus comentários em Tondo, ponderei-os e refiz a minha postagem.

Obrigado e continuemos em busca da paz.

Bom domingo.

Waipu Joan ha dit...

felicitats per la denuncia i la feina.

Anònim ha dit...

Bona nit Josep Maria!!!
Molt bo el “xou” ... admirable diria !!!
A banda, de los diez cañones i el viento a toda vela... estàs molt guapo a la foto que has posat !!!
Petonets,
=;****)

Jobove - Reus ha dit...

ens neguem a pagar les despeses militars, les católiques, els AVE pels rics, els camps de golf, el Terra Mítica, els apartaments d'Antrax, el concerts pro pagar la fiança a la Pantoja, etc, etc, etc etc, etc,etc.
Si el Timbaler del Bruc, en lloc de tocar el timbal, s'hagués tocat els collons, ara seriem francesos

salut i republica !!!

Josep Maria Yago Suau ha dit...

gràcies. Aquest dissabte, segurament, el tornarem a fer.

Unknown ha dit...

Bon happening!