dissabte, 12 d’abril del 2008

es cega la justícia?

Fa pocs dies, el Jutjat núm. 1 de Tarragona va enviar un escrit a unes quantes persones explicant que arxivava provisionalment les autoinculpacions que li havien tocat (del total de 170 presentades en els Jutjats) al no veure indici de delicte. Sembla que el Jutjat núm. 2 també ha arxivat les que li han correspost. No sabem que passa amb els núm. 2 i 5.
Mentrestant, la vintena llarga de persones que han estat citades pels Jutjats. núm. 3 i núm. 6 continuen acudint als Jutjats esmentats per restar declaració.
Pel dia 26 d'abril s'ha convocat un parell d'actes relacionats amb la campanya per l'avortament lliure i gratuït. Hom preveu que hi acudeixin persones d'arreu de Catalunya.
S'ha quedat a les 12 h. del migdia, a la segona coca de la Rambla Nova de Tarragona (a l'alçada del Moto Club). Entre les 12 i dos quarts d'una hi haurà alguna activitat lúdica que ja es concretarà i a dos quarts d'una s'anirà en manifestació fins els Jutjats per presentar noves autoinculpacions. Un cop presentades les autoinculpacions, al voltant de dos quarts de tres, s'ha previst un dinar i una mica de xerrada per valorar la cosa i al voltant de les 16 h. cap a caseta.
Com a contrapunt, llegeixo en el diari d'avui (El Punt) un titular que diu "El col·lapse dels Jutjats podria provocar un cas com el de Mari Luz a Catalunya". A la notícia explica que la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Maria Eugènia Alegret, va alertar ahir que a Catalunya es podria produir un cas com el de la nena de Huelva Mari Luz a causa de la situació de colapse d'alguns jutjats. També va destacar que alguns jutjats d’instrucció, sobretot els especialitzats en violència domèstica, també estan sobrecarregats de feina, la qual cosa pot provocar retards «importants» a l’hora de practicar diligències d’investigació.
Suposo que això del col·lapse deu passar a altres llocs perquè sinó no m'acabo d'explicar la celeritat amb que s'ha celebrat el judici per l'okupació de l'edifici en que es troba el CSOA La Colomera o aquest episodi de les autoinculpacions. O si?

1 comentari:

zel ha dit...

I això ja ens ho diu tot, col.lapsats els casos que tracten de violència domèstica...quin món.Ahir una altra. Ja n'hi ha prou. Les dones explotarem, em sembla...