dissabte, 26 d’abril del 2008

Nit i dia. Quietud i activitat.

Ahir a la nit vaig sopar amb l'Antonio i En Quique. Un bon soparet, ells dos amb carn i jo amb peix. La varietat va provocar que no ens acabéssim de posar d'acord amb el vi i vam demanar una ampolla de blanc (Castell del Remei) i una de negre (de la Terra Alta, Más d'En Pol). Llàstima que el vi blanc no estava fresc i fins que va agafar una bona temperatura en un cubell amb gel va passar una bona estona. Llàstima, també, perquè el local compta amb un parell de xicots que toquen (un toca melodies amb un òrgan elèctric i l'altre toca la guitarra i canta) amb la qual cosa la guitarra i les cançons sonen més aviat fortes amb la qual cosa dificulta la conversa i obliga a aixecar la veu. Després una visita a l'Estada del carrer Méndez Núñez, un dels pocs local en els quals poder degustar una copa de Calvados.
Després ens vam acostar al balcó del Mediterrani gaudint de la nit, de la solitud i quietud de la Rambla i de la lluna sobre la mar. Un d'aquells moments màgics que tan m'agraden (tot sigui dit, l'alcohol que ens havíem fotut entre pit i esquena és possible que contribuís a la percepció de la màgia de la nit).

Aquest matí, després que la "magia" de la nit passes factura (encara que discreta), la cosa ha estat força més activa: unes 250 persones ens hem trobat a la Rambla Nova, a l'alçada d'Hisenda, convocats pel "col·lectiu d'homes i dones per l'avortament lliure i gratuït de les comarques de Tarragona". Com recordareu, en el marc de la campanya per aquest dret, es va presentar tot un seguit d'autoinculpacions arreu de l'estat i mentre, en general, els Jutjats les arxivaven, els Jutjats núm. 3 i 6 de Tarragona van citar a declarar una vintena de persones. Arran d'aquests fets es va convocar l'acte d'avui.
Després d'alguns parlaments hem baixat al so d'una batucada fins el Jutjat a on hem lliurat 400 noves autoinculpacions.
Després de la presentació hem fet un vermutet i una assemblea per concretar noves dates i noves accions.

Després unes quantes hem acabat la cosa amb cus cus, tajin de vedella i uns kebabs. Arrodonidet amb un te amb menta. Tot en bona companyia. Ah! i sense alcohol ;-)

4 comentaris:

Carme ha dit...

creus que despres d´aquestes accions els jutjats de tarraco s´atreviran a fer declarar mes persones?¿ jo crec que ho tenen negre, negre negre...

pel que fa al vi del castell del remei.. bona elecció. encara que jo prefereixo el gotim bru.

salut

Jobove - Reus ha dit...

una enveja sana sempre m'ha fet el balcó del mediterrani

veiem a la mani gent de Reus, així tots junts farem mes força

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Realment, se'ls ha complicat la cosa, Aina :-D

Els polítics no ho sé però la gent de a peu procurem fer-nos costat, siguem de Reus o de Tarragona, Te ;-)

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Ah, i el balcó és que és impressionant :-)