dissabte, 19 d’abril del 2008

transvasaments (no només d'aigua)

Tota la setmana m'he llevat a les 6 i, com és lògic, he anat arrastrant una son important (ahir vam anar a Barna i a la tornada no vaig poder evitar unes quantes capcinades) amb la qual cosa avui m'he llevat més tard (al voltant de les 9). Volia fer un munt de coses però entre que entre que entre l'hora de llevar-me i l'hora en que estic en condicions de sortir passen dues hores, una trucada familiar, etc. he optat per anar-me'n al carrer: a comprar carn i pollastre, després peix (un parell d'orades, una sèpia i uns musclets) i, per acabar, verdures. La realitat, com sempre, fa de les seves i la verdura s'ha convertit en vi, cerveses i anous (més les didàctiques explicacions que el Xavier de la bodega Clam de Ceps et regala) i la darrera sortida ha esdevingut la penúltima atès que he decidit tornar a sortir per anar a comprar plàtans i maduixes i, de pas, un parell de copes de vi. La compra s'ha allargat (quina meravella comprar a les botigues en que hi ha dependents, conversa i vida enlloc de a les superfícies on tan sols hi ha estanteries i productes) i, finalment, no he fet el que volia fer, però, quin matí més distret i agradable :-)
Quin rollo! total per presentar el post que volia fer i que faig ara: sobre el desconcert. El desconcert que em provoca l'allau d'informació sobre l'aigua, la sequera, els transvasaments (encara que se'ls digui "captacions", "interconnexions de xarxes" o se'ls canvii de naturalesa en funció de la quantitat i esdevinguin "minitransvasaments"). Abans d'ahir, a la tarda, vaig enxampar una compareixença del Francesc Baltasar per la tele; vaig pensar que era per anunciar la seva dimisió però no, era per tornar a publicitar la "solució" a la manca d'aigua de boca (o de cul?) per 5,5 milions de catalans: un transvasament, encara que se li amagui el nom, amb nocturnitat, premeditació i alevosia i, probablement, per "decreto ley".
Amb un PP transvasista, una CiU que si però, ara, que no, i uns PSC, ERC i ICV que s'estan transvasant l'ànima (i alguns acabant de perfilar l'estratègia per acabar de desaparèixer del mapa polític, si més no, parlamentari), entenc que s'està potenciant l'abstenció, si més no en uns territoris.
Be, de tot l'entrellat, em quedo, de moment, en recordar el COMPROMÍS DELS PARTITS POLITICS PER L'EBRE" (10/10/2003) i els seus signants.

Punt 1) Divulgació i implantació dels princips de la Nova Cultura de l'Aigua.
Punt 2) Rebutjar i demanar la parlització dels següents projectes de Transvasament del riu Ebre contemplats a la llei 10/2001 del PHN: Transvasament cap al Sud de 860 h3m i cap el Nord de 190 h3m.
Punt 3): Demanar la retirada del Projecte de Connexió de les Xarxes CAT-ATLL (DOG 5/8/02) perquè representa l'inici del Transvasament de l'Ebre i perquè Catalunya no precisa de més concessions d'aigua d'altres conques.
Punt 4) Presentació dels recursos i accions juridiques adients en el moment de la publicació del projecte definitiu del transvasament de l'Ebre en quansevol dels seus ramals
Punt 5) Dissoldre l'actual CPIDE i redactar un "Pla estratègic de Conservació del Delta de l'Ebre" desvinculat del transvasament
Punt 6) Proposar la derogació de l'actual PHN i l'elaboració d'un altre d'acord amb els punts anteriors
Punt 7) Compromís de no fer pacte de govern amb cap partit politic que doni soport al Transvasament de l'Ebre i al projecte de Connexió de Xarxes abans esmentat.

Signants:
PSC-CpC: Josep Montilla, Montserrat Tura, Jaume Antich, Joan Sabaté, Antoni Sabaté.
ERC: Josep Lluis Carod-Rovira, Marta Cid, Lluis Mrtin, Francesc Gas
IC-V EuA: Joan Saura, Jordi Miralles, Dolors Comas, Jana Muñoz, Francesca Valdeperez
PDE: Angel Aznar, Ramon Roig, Hernan Casanova, Jaume Fuster, Josep Bertomeu, Roser Morata.

1 comentari:

Anònim ha dit...

per E=Mail tens les originals

Signants:
PSC-CpC: Josep Montilla, Montserrat Tura, Jaume Antich, Joan Sabaté, Antoni Sabaté.
ERC: Josep Lluis Carod-Rovira, Marta Cid, Lluis Mrtin, Francesc Gas
IC-V EuA: Joan Saura, Jordi Miralles, Dolors Comas, Jana Muñoz, Francesca Valdeperez
PDE: Angel Aznar, Ramon Roig, Hernan Casanova, Jaume Fuster, Josep Bertomeu, Roser Morata.

Apa Noi