dimarts, 8 d’abril del 2008

Sense paraules i amb una mica de ràbia

Fa poc comentava l'acció pacífica de la campanya "les armes no eduquen, les armes maten", dijous passat en el Saló de l'ensenyament contra la presència de l'exèrcit i cossos policials en aquest esdeveniment del món de l'educació. En el post explicava com, en el transcurs de l'actuació dels mossos d'esquadra per desactivar l'acció i "retenir" i identificar els/les protagonistes i tres persones que enregistraven imatges es van produir moments de tibantor a causa de la brusquedat amb la que es va "retenir" una de les activistes i una de les persones que fotografiaven els fets. La noia va ser atesa en un centre sanitari que va facilitar els pertinents informes de la lesió per presentar la lògica denúncia en el jutjat de guardia. Bé, doncs, avui, cinc dies després, la nostra companya ha tornat al metge i aquest li ha dit que te un un esquinç al canell i "l'espatlla dolorosa per patologia traumàtica del supraespinós". Diu, també, que aquestes coses son llargues de curar i l'ha enviat a rehabilitació.
Fa ràbia que sense cap necessitat passin aquestes coses. A més, casualment (o no) amb la única noia del grup.

Mentre penso com animar la companya, fullejant diaris, em trobo amb la informació que la Direcció General de la Policia (Mossos d'Esquadra) ha difós la Instrucció 4/2008 sobre la utilització d'armes i eines d'ús policial. La instrucció contempla l'ús de la porra i les brides i manilles i "més eines": l'esprai, la porra o bastó extensible i la defensa eléctrica.

El famós "kubotan" que, no fa massa, els alts comandaments policials equiparaven a un bolígraf no figura entre les armes autoritzades (per tant no està autoritzat) i això sembla bo. El que ja no sembla tan bo, a banda de tot el que té a veure amb "armes", és que la instrucció contempla que poden ser utilitzades per la divisió d'informació (la policia de paisà).
La instrucció també fa una classificació dels riscs i comenta en quins casos cal utilitzar aquestes eines. També comenta que la resposta ha de ser proporcional, congruent i oportuna. Evidentment, en aquest cas tampoc ho va ser.

6 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

els cossos policials no han estat mai defensors dels ciutatans i si defensors dels poderosos capitalistes, és tracta d'uns cossos privats mercenaris i prou !!!, a mi mai m'han defensat de res !!!

salutacions

Pablo, ha dit...

Saludos para la chica agredida. Ojalá que se recupere pronto y que sea poca cosa.

Pablo, Elx.

yraya ha dit...

Sin comentarios, mejor me los guardo!!!
Saludos.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

salytacions, Te, gràcies pel comentari.

de part teva, Pablo. Una abraçada. Per cert aquest dissabte tenim assemble d'OF. Ja et comentaré quelcom de la pasta pels projectes de l'any passat

Gracias, Iraya, saludos.

mossèn ha dit...

la defensa elèctrica és el substitut ideal de la viagra !!! ... salut

Unknown ha dit...

Els hereus polítics del PSUC i del PCC s'estan cobrint no ja de glòria sinó de merda, comandant un cos policial que s'està caracteritzant per anar més enllà de les seves funcions de seguretat i passar a ser una mena de policía política contra els moviments socials.

Aquesta noia i tots valtrus us mereixeu una abraçada pel vostre compromís.