diumenge, 6 d’abril del 2008

Paraules per la Pau

Estic esgotant les darreres hores abans de tornar a treballar. Mentiria si digués que n'estic encantat (malgrat que, evidentment, tampoc em sap greu), però fa un any i mig no hauria donat ni cinc cèntims per qui hagués apostat perquè això passaria; o sigui que el més lògic és estar-ne content. Volia tornar deixant la casa endreçada, totes les coses pendents enllestides, agenda a punt, plomes (estilogràfiques) carregades, etc. però serà que no. Tornaré i hauré d'enllestir-ho sobre la marxa, com sempre. Si més no, se que m'espera bona gent que m'aprecia (sinó no ho tindria tan clar això de tornar) i d'altres que m'estimen ja m'han deixat espelmes propiciatòries (:-)) o han quedat amb mi, demà de bon matí, per fer un cafetó que ajudi a fer el pas. Que be!
Com diu un amic "En peores garitas hemos hecho guardia".
Be, un dels darrers posts abans la tornada (ara suposo que se'm complicarà una mica la presència a la blogosfera encara que procuraré tenir-vos al corrent dels possibles canvis) és aquest en el qual us informo que aquest matí hem fet el Paraules per la Pau d'abril, encetant així el vuité anys d'aquesta concentració antimilitarista de cada primer diumenge de mes. A les 12 del migdia, a la Plaça de la Font.

Hem dit No al militarisme creant un espai de pau i art que ens han ajudat a bastir dos artistes del delta (de l'Ebre, clar). Javier Caballero, boueta, que ens ha recitat alguns poemes del seu nou llibre "la mar de sardines", a més d'un parell de jotes :-) i Miquel Àngel Marin , músic, que ha interpretat una peça amb el seu instrument (fa poc va editar el llibre "Lo clarinet és l'aixada").
Us ho juro que m'encanta conèixer gent tan eixerida!

També hem distribuït el número 80 del full Paraules per la Pau amb informació sobre la campanya "desmilitaritzem l'educació, desmilitaritzem el saló de l'ensenyament", el comerç d'armes (perquè sona tan bé quelcom tan lleig?), l'OTAN GAME OVER i les seccions habituals.
A l'acte ens hem fet ressò de la campanya per l'avortament lliure i gratuït i les citacions a una vintena d'autoinculpades, així com a l'acte que es farà el 26 d'abril a partir de les 11 del matí, davant els Jutjats, per lliurar autoinculpacions d'arreu de Catalunya. També hem recordat les companyes de La Colomera que estan a l'espera del desallotjament judicial i policial i hem recollit signatures en el marc de la Iniciativa legislativa popular "Per una Catalunya lliure de transgènics".
Podeu veure fotos de l'acte i baixar-vos el full informatiu a la pàgina web de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau http://usuaris.tinet.org/tgnapau
Per acabar el post us penjo un parell de vídeos del youtube. Un és un conjunt d'imatges i música entre mig del qual hi apareix Paraules per la Pau i a l'altre hi ha un fragment més discret però mil vegades més entranyable del PxP de gener d'enguany amb una fantàstica interpretació, amb la flauta travessera, d'Alba Suanes.


5 comentaris:

mossèn ha dit...

si heu de treballar rodejat de dones ... la tornada al curro pot ser perillosa ... us desconcentrereu !!! ... salut

Jobove - Reus ha dit...

que et sigui lleu la tornada al treball, tornes a ser útil a aquesta merda de societat

salutacions

zel ha dit...

Enhorabona per la feina, Josep Maria. Amb el teu permís he penjat el logo de baix al blog. M'agrada. I aquesta, com d'altres inquietuds, també la compartim. Un petonàs!

Joan Miquel Carrillo ha dit...

Enhorabona, Josep Maria... i molts ànims!!!

Josep Maria Yago Suau ha dit...

mossen, treballar envoltat de dones és un privilegi.

He intentat ser "útil" des de l'endemà mateix de la baixa ;-) Te. Una altra cosa és la valoració que es pugui fer de quines coses són útils o no :-)

Gràcies, Roser, Ja saps que pots agafar el que vulguis :-)

Gràcies, Joan Miquel