dimecres, 20 de juny del 2007

Qui s'apunta a desapuntar-se?

N'estic fins als ous!

Estic tip de les declaracions i fets de la jerarquia catòlica. Postura davant fets com: preservatiu, avortament, gais, parròquia de San Carlos Borromeo, teologia de la lliberació, Leonardo Boff... i, la darrera, la petició als catòlics que no donin suport a Amnistia Internacional per la seva postura favorable a l'avortament en casos de violació en temps de guerra, etc. I lo més fotut és que ho diuen en nom de gent com jo que varem ser batejats i ara estem a les llistes de l'esglesia catòlica.
Ho havia decidit fa temps però com que comporta alguns tràmits m'anava despistant però, ara, aprofitant que tinc una mica de temps he decidit no esperar més: vull apostatar!
En principi, tan sols cal la partida de naixement (fe de baptisme) de la parròquia a on et van batejar i demanar dia i hora per anar al bisbat que pertoqui a la parròquia per omplir un formulari (i, probablement, aguantar les recomanacions per que no ho facis). Hi ha altres fòrmules però aquesta la veig més segura.
Fa poc, parlant amb uns amics van dir de fer-ho junts, cosa que em sembla perfecte.
No pretenc fer campanya per l'apostasia, però si algú s'apunta el que si podríem és fer una acte públic.
Si a algú l'interessa que es posi en contacte amb mí.

Si teniu més interès en el tema podeu anar a la una web sobre apostasia entre d'altres coses hi ha força enllaços a altres pàgines sobre el mateix.

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Home doncs jo m'hi apunto, És una altra de les coses que sempre tens pendent, però si t'hi poses, jo també i així ja serem dos.

Anònim ha dit...

Sempre he volgut però per a o b mai ho he acabat de fer. L'any passat vaig arribar a enviar un fax demanant-ho, però em van escriure una carta dient-me que no era suficient, i que havia de seguir una sèrie de passes. L'amic amb qui ho vaig enviar per fax va completar el procés, i tot i que al seu blog ja no té l'article, a un altre blog li van copiar una part: http://ummungus.bitacoras.com/archivos/2005/07/05/yo_tambien_quiero_ser_apostata

En fi, que si és possible, m'agradaria sumar-m'hi, i si teniu cap dubte puc demanar-li al company aquest, que ho va fer també aquí a Tarragona.

Jobove - Reus ha dit...

Fa molts anys vam anar amb moltes firmes directament a l'arzobispat de Tarragona a borrar-nos de católics i no ens vam voler donar de baixa, és l'únic club que no et pots donar de baixa.

Si ho voleu intentar de nou, apunteu-se

salut !!!

mossèn ha dit...

m´agrada tio bueno !!!! salut

Josep Maria Yago Suau ha dit...

els/les que us vulgueu afegir envieu-me el vostre email i us tindré al corrent.
La única putada és que a Tarragona només podran fer-ho els que hagin estat batejats en parròquies de la zona de l'arquebisbat de Tarragona.
En tot cas sempre podem fer l'acte col·lectiu acompanyant qui vagi a fer-la i, si cal, crearem una llista de distribució i podem veure alternatives.

Anònim ha dit...

¿Estáis dispuestos a dar explicaciones para salir de un club donde no os las pidieron para entrar?

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Jo no penso donar massa explicacions, suposo que el que tocarà serà rebre-les :-) En qualsevol cas, mentre em donin de baixa.
Per altra banda deiem que, si en som prous, podem parlar de diferents estratègies.

Luz ha dit...

Me apunto! Si estuviera cerca contarían conmigo totalmente, ya a mi manera lo he hecho. En nombre de Dios se cometen muchas barbaridades, como lo hacen quienes manejan el poder en nuestros nombres.

Saludos

Unknown ha dit...

Segons el catecisme, amb el baptisme, el batejat, queda marcat amb el segell indeleble de Crist. És allò de què imprimeix caràcter, i per tant no sereu donats de baixa doncs no es tracta d'un club. Veure CEC 1262-1274 i 1279-1280. Ho comento doncs penso que no serà tant senzill el tema.

M'indignen profundament actituds com les de Rouco, i d'altres cracks jeràrquics. Però penso que l'Església és quelcom més ampli, doncs hi ha moltes persones exemplars que aposten pels exclosos, per la justícia i són les qui realment prenen el testimoni de l'ensenyament de Jesús. L'Església és pecadora, certament, però Església no és sinònim de jerarquia catòlica, en tot cas aquesta en forma part.

Només cal llegir els evangelis, o -per exemple- el llibre d'Amós per copsar molts aspectes bíblics que a l'actual jerarquia catòlica li passen certament per alt.

Jo, en tot cas respecto la vostra decissió d'apostatar però no la compartiré.

Anònim ha dit...

Roma perpetua seu império através da igreja.
Belo registro.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Hi ha diferents sistemes però estic convençut que si anem pel de la fe de baptisme i aguantar el rollo de l'autoritat eclesiàstica de torn, ho aconseguirem :-)
Que quedi clar que, per una banda, estic fins els ous de les declaracions (i actes, i actes!)de la jerarquia però, per altra banda, jo no soc creient o sigui que no se que hi pinto, a sobre. Per tant, aireee!

Anònim ha dit...

està molt bé que apostatis, però en la teva argumentació no hauries de fer servir ni la parròquia de San Carlos Borromeo, ni la teologia de l'alliberament, ni Leonardo Boff, ja que tu no ets creient. Què t'importa a tu tot això? Són problemes d'ells.

Anònim ha dit...

Em sap greu que hi hagi gent que vulgui apostatar. Resaré per vosaltres.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Anònim, et faries creus de les coses que m'importen i crec que hi ha força gent com els que vaig citar que fan coses força interessants i amb els quals es pot parlar.
Si algú vol resar per mí, no seré jo qui li prohibeixi.

Anònim ha dit...

ELs de la parròquia de carlos Borromeo creuen que el cos de Crist està en una "rosquilla". És el mateix obscurantisme i superstició que el Papa. De veritat, no sé què vols parlar amb ells i amb els teolegs de l'alliberament. Tots formen part del gran engany de la religió. Si vols apostatar no sé perquè els fas servir en els teus motius.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Sense treure't bona part de raó, crec que Pere Casaldàliga, Chema Caballero, etc. em sembla que són persones que han fet i estan fent una feinada que ja m'agradaria a mi poder i saber-la fer.
De totes maneres jo apostato de l'única esglesia a la que em van apuntar, la catòlica. Podria donar-se el cas que malgrat això fos (que tampoc ho soc) cristià.