dissabte, 27 de setembre del 2008

Presentació a Tarragona: Ni Nadal, ni setmana santa de Jordi Martí Font


Presentació del llibre:
'
Ni Nadal ni Setmana Santa' 'El Camp: deu anys d'opinió crítica'
De Jordi Martí Font

Dijous 2 d'octubre a les vuit del vespre, a la Sala d'Actes de l'Ajuntament de Tarragona.

foto de la Judith Fernández. El Punt

De la introducció:

«Venimdel silenci, que deia Raimon. I aquí al Camp, el silenci s’ha allargatuns quants anys més, fins al punt que la Tarragona de Nadal, del’alcalde Joan Miquel Nadal, ha convertit la Setmana Santa i la sevaprocessó del silenci en símbol de la ciutat: la Setmana Santa i la sevaprocessó del silenci. Ja m’enteneu.Callats ens volien i no ens hi hantingut. Aquests articles en són una mostra,però feliçment no en sónl’única. No hem estat bons súbdits, no hem estat bons figurantsd’aquesta processó de Setmana Santa, perquè sempre que hem poguthem celebrat la vida, i en veu alta.

Elsarticles que aplega “Ni Nadal ni Setmana Santa” han nascut en un contextdeterminat i en són conseqüència. Han tingut la voluntat de denunciar enveu alta cada una de les agressions que el poder ha perpetrat i alhoradeixar constància de les resistències que s’han generat des de diferentsàmbits dels moviments socials».


El llibre

“NiNadal ni Setmana Santa”, subtitulat ‘El Camp: deu anys d’opiniócrítica’, és un llibre que recull setanta-un articles de Jordi MartíFont publicats –o no- en la premsa del Camp de Tarragona i de la restadels Països Catalans en els darrers deu anys. La temàtica, però, ésevidentment sobre el Camp de Tarragona i alguns sobre les Terres del’Ebre.

Els articles han estat publicats als diaris de pagament El Punt i Diari de Tarragona, als gratuïts Espais 7, Més Reus, Més Tarragona i Clàxon, als setmanaris La Veu de l’Ebre i El Triangle, a les revistes La Lletra A, Polémica i Illacrua, a la revista de les CGT del Camp La Tramuntana, a la revista digital Reus Digital i al bloc Prendre la Paraula. Alguns dels articles que s’inclouen en el recull mai no van arribar a ser publicats.

Elsarticles més antics són elsque s’inclouen en l’apartat ‘Un món on hicàpiguen tots els mons’ i fanreferència a la Segona Trobada Contra elNeoliberalisme i per la Humanitat quees va realitzar a l’Estat espanyolel 1997.

Les parts

-El pròleg: elpròlegde “Ni Nadal ni Setmana Santa” és del periodista i lluitadorantinucleari en defensa del territori Xavier Garcia. El veteràperiodista hi diu, entrealtres que: “Per sort, amb carnet o sense,Ramon Barnils va deixar algun quealtre deixeble seguidor. Un d’ells, emsembla de tota evidència, és Jordi Martíi Font, periodista prioratí ihome d’essència i existència llibertària”

-“A Reus manxeni a Tarragona enganxen”: sónarticles diversos de critica socialsobre el Camp de Tarragona i contraalgunes de les agressions que les i els ciutadans que hi viuen hanviscut en els darrers anys. Alhora, permet recórrer les resistènciesarticulades al voltant d’aquestes agressions.

-“Fora vaixellsde guerra del Port de Tarragona”: articlessobre i contra el militarisme, els exèrcits i la guerra a partir de laconversió de Tarragona enport de descans de la setena flotanord-americana en un context de no a laguerra i de la invasió de l’Iraq.

-“De porcs i de senyors”:recull articles de defensa de les treballadores i els treballadors i deles seves formes de lluita legítimes al voltant de l’anarcosindicalismeque representa la CGT, amb especial atenció als articles de resposta alsdel president de la patronal Cepta en els anys en quèaquesta organització va robar el local sindical de la Rambla alstreballadors amb elsuport de CCOO-UGT.

-“La revolta mediambiental”: Enrona la Ribera d’Ebre, els macroprojectes eòlics al Priorat, les nuclears,el PHN... un caldo de cultiu que va portar a néixer a un potent movimentde defensa del territori.

-“Que no enstapin la boca, ni els ulls, ni les orelles”: articlesde defensa de la llibertat d’expressió amenaçada en diversos moments alCamp de Tarragona per part dels diversos poders fàctics.

-“Un món on hi càpiguen tots els mons”: Unsdels primers textos de lluita social que va escriure l’autor, al voltantde la Trobada contra el Neoliberalisme i per la Humanitat que es va fera la Serra d’Almos i molts altres llocs de Catalunya i de la resta del’Estat fa 11 anys.

Contacte ambl’autor
651 66 38 07
jordimartif69@
mesvilaweb.cat

5 comentaris:

jo artin au ha dit...

Em farà gràcia estar-hi, a la presentació. Faré per ser-hi.

Anònim ha dit...

Moltes gràcies per la propaganda.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

No sé com ho tindré (pels assajos de teatre) però faré per ser-hi i m'agradaria saludar-te :-)

Anònim, no sé si ets el Jordi, el Nadal o el Pujol (un dels que més tenen a veure amb la Setmana Santa, després del Ballesteros, clar ;-)). Espero que si i, com no, gràcies a tú.

Sabina Santiago ha dit...

A mi m'agradaria anar encara que es el dia del meu aniversari i ho tindre una mica dificil

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Felicitats pel cumple, Sabina, per si un cas :-)