dimecres, 3 de setembre del 2008

Sobre Palinuro, Benemèrita i similars

Estic esgotat i encara he de copiar, retallar, distribuïr i enviar El Piyayo. Us explico el que ha passat aquesta tarda (després, a la nit, un soparillo, un parell de cerveses, una mica de conversa... llàstima que demà cal currar)

Activistes de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau han desplegat una pancarta davant el vaixell Palinuro, atracat a la Marina Port Tarraco, i han distribuït informació sobre la despesa militar.
El vaixell Palinuro és un vaixell escola de l'Armada italiana i està atracat a Tarragona des de dijous passat. Demà se'n va.
Els/les activistes de la Coordinadora han desplegat una pancarta amb el lema "NO (No als vaixells de guerra), Ni destructors, ni velers" i han distribuït flyers amb l'import de la despesa militar mundial (1.258.000.000.000.00 dolars l'any 2006) i una comparativa amb les coses que es podríen fer amb aquests diners. Amb un 4% es podria acabar amb la fam. També han informat les persones que acudien a l'indret amb un megàfon.
Els"les activistes han explicat que el vaixell Palinuro ve a ser la cara amable dels exèrcits però np deixa de ser un vaixell de guerra. Una eina per matar. En el vaixell Palinuro es formen oficials per vaixells menys amables i bonics, destructors, etc.
És xocant també veure com els vaixells visiblemenmt militars s'amaguen de la vista mentre que vaixells com el Palinuro atraquen a indrets com la Marina Port Tarraco i reben visites de la població local. Xocant, també, que el Vaixell dels Bojos, recordat pels espectacles que van organitzar i el temps que van passar a Tarragona, no va poder atractar a Port Tarraco mentre El Palinuro ho fa sense cap problema.

Un cop acabada l'acció, després d'una bona estona, una parella de companys de la Coordinadora han abandonat l'indret i, a la sortida, han estat identificats per la Guardia Civil en un "control preventivo y aleatorio de identificación". Tres companys més han marxat més tard i han estat identificats també en un control similar. Un dels activistes no portava el DNI que li havia estat substret i, entre això i el fet que un agent no l'entengués perquè parlava en català, ha estan conduït a un vehicle de la Guardia Civil i al quarter de la Benemerita al Port per a la seva identificació. Un parell de companys l'han seguit,a peu i suant la cansalada, fins que l'han deixat anar.
Xoca, finalment, que els responsables del bony de l'aparcament Jaume I, circul·lin en pau mentre quatre benintencionats són identificats i senyalats cada cop que un vaixell o una furgoneta visita la ciutat i gosen mostrar pacificament el seu rebuig al militarisme.

3 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

si tenim clar que la policia està al servei dels rics i poderosos i en contra dels pobres, tots ho tindrem clar i sabrem com actuar, sort companys !!!

jo artin au ha dit...

Mira, Josep Maria; també jo passava per aquí, el teu blog, aleatòriament, per saludar-te i dir que vaig agafant embranzida, poc a poc (després d'unes vacances excepcionals), tot iniciant curs. Penso que els pragmàtics i utilitaristes recalcitrants potser diuen que aquesta mena d'accions no faran canviar res (mols d'ell son promotors directes o indirectes de que les coses, les corruptes, siguin com són). Fals, per ara posen, aquestes accions, sempre de manifest el partidisme i el lligam incondicional dels custodiadors de la caixa forta, que encara tenen el morro de plorar (que ara no els va bé, amb la crisi) i denunciar, corruptes fins el coll, les mancances dels demés.
I passar de l'estat de somni a estar despert, ja és un bon canvi.
Una salutació.

Unknown ha dit...

Bones,
Davant de les últimes accions d'Albert Rivera (c's) us proposo que el dia 11 de Setembre en els nostres blogs pengem l'Estelada. Una campanya que he començat sola i que necessita de tots. En el fons són les nostres cases virtuals. Passa'l . Aquí us podeu baixar l'Estelada www.marroca.blogspot.com
Salut