dilluns, 26 d’octubre del 2009

coses "importants"

Fa uns dies va arribar a Tarragona el Circo Americano que fa funcions entre el 22 d'octubre i l'1 de novembre. Pel carrer s'han distribuït invitacions en les quals s'indica que a la pista del circ es podrà admirar dromedaris, lleons, llames, cavalls, "el único rinoceronte blanco en la Pista de un Circo", tigres blancs, "Los únicos tigres TABBY"...

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Tarragona va donar a conèixer un comunicat en el que es posiciona contra la presència de circs amb animals a la ciutat. Es diu en el comunicat que "un espectacle basat en la humiliació i el sofriment d'animals no ajuda a inculcar als nostres fills els valors d'empatia i de respecte cap a les altres persones" o que "els xiquets veuran els animals com un simple objecte de diversió, als quals se'ls pot dominar i explotar". Si el voleu llegir sencer podeu prèmer a sobre i el veureu més gran.

Alguns mitjans se'n van fer ressò, entre ells el digital Tot Tarragona i, evidentment, hi ha hagut comentaris.
Jo vaig dir que, per una banda, em va xocar que la CUP, una alternativa política, tractés aquest tema quan, probablement, n'hi ha de més importants per Tarragona però, per altra, he de reconèixer, a banda del fet que la CUP no parla només d'aquest tema, que em sembla perfecte parlar-ne perquè sinó, amb la merda dels possibilismes acabem perdent el nord i si, per altres qüestions que podem considerar més importants (importants per a quí?) oblidem els que tenen a veure amb valors i amb principis anem malament. El fi no justifica els mitjans. De l'atur, el benestar dels veïns, la neteja de la ciutat, el patrimoni i moltes altres coses se n'ha de parlar, però això no es incompatible amb el respecte pels essèrs que comparteixen temps i espai en aquesta nau terra, ans al contrari, és inseparable. Bravo per la CUP!
Ah! i per qui pensa que tampoc n'hi ha per tant, us convido a visitar les fotos fetes als animals del Circo Americano per activictes d'Igualdad Animal. Simplement esgarrifoses.