dilluns, 26 d’octubre del 2009

sobre pagesos, mossos d'esquadra i mitjans de comunicació

Dissabte hi va haver una manifestació de la Unió de Pagesos a Reus. Van fer acte de presència els antiavalots dels Mossos d'Esquadra i la cosa va acabar amb ball de bastons.
Vilaweb ho explicava així:
DISSABTE, 24/10/2009 - 19:48h

Els enfrontaments entre mossos i pagesos a Reus acaba amb divuit ferits i un detingut

El Sindicat de Periodistes denuncia l'agressió a un càmera

Els enfrontaments entre els mossos i els pagesos avui a Reus han acabat amb vuit agents ferits, una desena de pagesos contusionats i un detingut. La manifestació d'Unió de Pagesos per reclamar preus justos s'ha aturat davant la seu territorial del Departament d'Agricultura, on els pagesos han bolcat un tractor carregat d'avellanes i han volgut accedir a la seu; quan els agents els ho han volgut impedir, ha començat la batussa. Els mossos han carregat contra els manifestants que els escridassaven i els llençaven productes.

Un dels pagesos ha estat detingut, acusat de desordre públic i atemptat contra els agents de l'autoritat. El pagès ha estat detingut a la sortida de l'hospital de Reus, on l'havien atès del trencament d'un dit arran dels enfrontaments.

El coordinador territorial d'Unió de Pagesos a Tarragona, Josep Maria Coll, ha criticat l'actuació dels agents policíacs, que ha qualificat de provocadora. Per la seva banda, el delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté, ha defensat l'acció del cos dels mossos, els quals, segons el seu parer, han garantit la integritat dels equipaments públics. A més, ha criticat l'actitud d'alguns manifestants i les agressions als agents.

Agressió a un càmera

El Sindicat de Periodistes de Catalunya ha condemnat l'agressió que ha patit un càmera, que cobria la informació per a TV3, per part dels mossos. Així, el sindicat lamenta que els agents hagin agredit 'novament' representants dels mitjans de comunicació quan desenvolupaven la seva tasca informativa. El sindicat també ha denunciat que al càmera li han exigit les imatges enregistrades, a la qual cosa s'ha negat.

Preus justos

Sota el lema 'Volem preus justos al camp i a la ciutat, el govern no es mou, la pagesia no s'atura', els manifestants han denunciat els preus baixos imposats als productors agrícoles i ramaders per part dels grans distribuïdors i la indústria agroalimentària i han criticat la inacció dels governs català i espanyol i la deficient política agrària.

TV3 ho va explicar així:


El to, curiosament, és força diferent d'aquestes altres imatges que es presenten com a "imatges sense editar". Són també de TV3 però hi ha diferències, no? Que curiós. En qualsevol cas, no deixa de xocar veure, en el vídeo que es va emtre per TV3, el mosso que fa topar, en diferents ocasions, el seu escut contra la càmera.

El company Jordi Martí, en el blog Prendre la Paraula n'ha parlat amb el post que podeu veure si premeu ací. També l'ha penjat en el digital Tot Tarragona.

3 comentaris:

yraya ha dit...

No carga el vídeo, pero de todas maneras siempre sacan lo que les interesa y como a ellos le interesa.
Un saludo

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Yraya, disculpas, no puse el enlace. Saludos.

Anònim ha dit...

necessitat de comprovar:)