divendres, 6 de novembre del 2009

coses que passen

Aquest matí he vist algunes notícies que m'han descollonat. Bé, de fet, el que m'ha deixat més xocat ha estat veure la foto de Fraga i pensar en les coses que fa l'edat. Altres notícies impactants, per mi, clar, han estat aquestes:


Abas no se presentará a la reelección en las presidenciales
M'ha xocat, a banda de les bronques amb Hamàs, les històries de corrupció, etc. el comentari que es rendeix després que els governants israelians hagin passat d'ell olimpicament.
"...El presidente palestino se rinde tras un lustro de negociaciones fallidas con Israel. Los cinco años se cumplirán el 11 de noviembre, quinto aniversario de la misteriosa muerte de Yaser Arafat. Durante el lustro transcurrido, tres primeros ministros Ariel Sharon, Ehud Olmert y Binyamin Netanyahu han dado largas a Abás mientras incrementaban la construcción a lo largo y ancho de Cisjordania, incluida Jerusalén..."

M'ha xocat, també, en la notícia Moreno Ocampo investigarà las matanzas en Kénia , el següent fragment: "A finales de diciembre de 2007, un grupo de kenianos, en su mayoría mujeres y niños, se refugió en una iglesia en el pueblo de Eldoret, a 400 kilómetros de Nairobi, para salvarse de la ola de violencia desatada tras las elecciones del 27 de ese mes. Unos individuos prendieron fuego al edifico. Murieron 35 personas. Los cuatro acusados de aquella matanza fueron absueltos en un juicio bajo sospecha y criticado por defensores de derechos humanos".
absueltos! com tants altres assassins.
Demencial voler imaginar el que devien passar i sentir les persones que hi havia a l'edifici. La notícia em recorda una cosa que vaig llegir ahir en el blog de Chema Caballero comentant el judici a Charles Taylor "El juicio se prolonga y por tanto el Tribunal se está quedando sin dinero, según su Presidenta, Renate Winter, si no recibe 30 millones de dólares antes de finales de julio los trabajos de este tendrán que interrumpirse. Tan serie está la cosa que el Fiscal jefe del Tribunal, Stephen Rapp, declaró: “Puedo tener las mejores pruebas del mundo, puedo tener la mejor defensa, pero si nos quedamos sin fondos, el Tribunal tendrá que dejar libre al acusado. Charles Taylor és un dels rsponsables de la guerra a Sierra Leona, està acusat de crims de guerra, va reclutar milers de nens soldats...

Chema Caballero, premi Brunet 2006 perla seva trajectoria en la defensa dels nens i nenes soldat de Sierra Leona en una foto publicada a la web de la Universidad de Navarra

Una altra notícia brutal, la que es titula Sacudian a la elefanta con un garfio de hierro en la que un ex "cuidador" d'animals d'un circ explica com van pegar una elefanta i li aplicaven descargues elèctriques perquè no volia actuar aixi com altres atrocitats que es cometen amb els animals en aquests negocis. L'home va plegar el dia en què l'amo del circ va decidir matar dos tigres per no haver-els-hi de donar menjar. A Tarragona recordeu que fa dies teníem el Circo Americano que, també, basa el seu espectacle en el maltractament d'animals.

La darrera, Primeras notícias del exterminio, parla de l'edició d'un llibre, Años de guerra, de Vasili Grossman on es diuen coses "El espíritu de economía, la exactitud, el cálculo, la pulcritud pedantesca son todos ellos rasgos plausibles que poseen muchos alemanes. Aplicados a la agricultura o a la industria, dan sus frutos. El hitlerismo aplicó estos rasgos al crimen contra la humanidad y las SS del Reich procedieron en el campo de concentración polaco exactamente como si se tratara del cultivo de coliflores o de patatas"

No penseu que trio les pitjors, la resta no són millors