diumenge, 21 de març del 2010

... i no millora... a sobre la setmana de la mortificació

Ja estem a la primavera però el temps no millora i, si els ànims són els que són, demà nova sessió de quimio i, aviat, acompanyarem els efectes de tot amb la tanda de processons i mortificació que ens caurà a sobre.

davant la vista del celobert, el dia, el fet que al FB han començat a aparèixer beatituds, i altres coses més personals, me n'he anat cap al Serrallo a donar un tomb, refrescar el cervellet i reordenar algunes idees.

Quan estava ben embolicat amb les meves dèries, tranquil·lament davant les barques, una timbaleria brutal m'ha sorprès. He recordat les notes del FB i que comença la mortificació. Evidentment, me n'he anat.

Una cerveseta al Brisa mentre escrivia coses i, espitjat pel soroll de les converses (es nota que ja és primavera encara que no surti el sol) he tirat cap a la platja...

Penjo un poema que ahir vaig recordar obscenament, dolorosament...
"... ya no la quiero, es cierto, però tal vez la quiero.
Es tan corto el amor y tan largo el olvido..."



Tanco el post amb la imatge que he posat en el meu perfil del FB fins que s'acabi la setmaneta d'exaltació de la mort (-ificació).

7 comentaris:

zel ha dit...

Sóc d'un impresentable...com és que no m'he assabentat, ni llegint entre línies, que estaves amb sessions? Jo tan tranquil.la, i de cop em trobo això....Reculo, vaig llegint enrere, enrere, a veure què m'he perdut, i trobo un post que em deuria quedar pendent com tants d'altres, darrerament estic poc per la blogosfera, ja em sap greu... Però més me n'ha sabut que em passés això per alt.

Tens el meu suport i la meva abraçada, els meus ànims no són per llançar coets però vaja, els compartirem. Un petonàs, estimat Josep Ma!

Josep Maria Yago Suau ha dit...

No t'hi amoïnis, en aquest moment em fot més la part sentimental que no això.
A veure si algun dia parlem, fa temps que els teus ànims estan baixats i no sé perquè.

Petons!

Anònim ha dit...

Em sorpren que una persona tant tolerant,amb totes les cultures,siguis tant critic amb d'altres. Vols que Tarragona sigui Laica, doncs em sembla bé, pero la processo no deix de ser un fet cultural. Et molestaria si fos una mani defensant d'altres religions ???? Crec que la tolerancia ha de ser un bé comú, almenys jo així ho penso.

Sort amb la quimio i millorat.

Marta.

Joana ha dit...

Hola! sóc una estudiant de Periodisme de la URV. Estem fent un reportatge sobre la Setmana Santa a Tgn i ens interessaria parlar amb tu si és possible, ja que ens han comentat que potser portes el moviment de Tgn laica i ens agradaria olt incloure una peça sobre el tema. Et vaig enviar un correu, no se si l'hauràs vist... moltes gràcies!

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Gràcies pels teus desigs i pel comentari, Marta. En relació al que dius, però, crec que hi ha alguns factors que em fan dir el que dic: d'acord amb que hi ha un aspecte cultural important en la processó (t'has fixat que molts dels que hi van són els mateixos que van a les comparses de Carnestoltes o al seguici popular?) però, per una banda, jo no parlo d'un acte sinó d'un conjunt d'actes (molts dels quals amb sorollams parafeixistes)i, per altra, bona part d'aquests actes que es pretenen "culturals" estan vinculats a l'església amb la qual cosa ja són quelcom més; suposo que saps que en el seu dia vaig fer apostasia i, malgrat això, em segueixen molestant, i molt, les declaracions dels poca vergonyes de bisbes, que aquests dies disfruten (quasi tant com abusant de criatures); si la setmana santa es reduís a una mani no em molestaria massa i si la mani fos la que dius, defensant altres cultures (que no religions) evidentment no em molestaria encara que només sigui perquè he tinguts menys actes relacionats amb altres cultures que setmanes santes (saps que vaig anar amb una cofradia des dels 3o 4 anys fins l'adolescència?). Disculpa si et molesta quelcom del que he dit però no és un bon moment per mí.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Hola Joana, no tinc el teu correu i no et puc contestar. En tot cas, lo de Tarragona Laica és una pancarta que va aparèixer fa uns anys a casa l'Oriol Grau. Jo soc apostata, he fet campanya per l'apostasia des del blog, no puc veure la jerarquia de l'església catòlica i aquests dies he recuperat la foto de la pancarta de l'Oriol per fotre una mica de marro. A banda a Tarragona hi ha un Moviment Laic i Progressista i em sembla que el Jordi Collado hi te a veure.
Si em passes un email o un telèfon en podem seguir parlant. El meu correu és jmys@tinet.cat

Anònim ha dit...

No he entès res! però m'agrada el Neruda.