dimarts, 18 de maig del 2010

"Viva el mal, viva el capital " Bruja Averia

Tarragona des del Loreto

Llegir el diari cada dia és un exercici amb molt de risc i amb conseqüències força xungues per la salut emocional de les persones: "Zapatero hace de la reforma laboral su próximo "objetivo", "Aznar arremete en Financial Times contra el Gobierno", "La família de Fèlix Millet s'embutxacava 40.000 euros mensuals", "El Supremo cree que Camps recibio regalos de forma "repetida y opaca", "La OTAN del siglo XXI debe prepararse para misiones fuera del territorio aliado", etc. però, de tant en tant, també aporta sorpreses agradables. Aquest és el cas, per exemple, del diari Público d'avui que, a la secció Culturas, publica una notícia sobre la publicació de "Noticias", un llibre de Santiago Alba Rico (escriptor, assagista i filòsof nat a Madrid l'any 1960. Ha publicat diferents llibres sobre filosofia, antropologia, política... també ha col·laborat com a redactor en diferents revistes i mitjans de comunicació... és fill de Lolo Rico, cineasta i periodista que fou directora del programa infantil La Bola de Cristal).

Penjo, seguidament, algunes frases de la mena d'entrevista que li fan, a Público a Santiago Alba Rico:

"El capitalismo es muy fantasioso: sueña con descorchar las montañas, derretir los glaciares, explotar ilimitadamente una tierra finita, "flexibilizar" al ser humano hasta convertirlo en plastilina"

"La imaginación tiene que ver con la compasión y la responsabilidad y es, junto a la razón y la memoria, una de las facultades más amenazadas por el capitalismo y de las que más depende nuestra resistencia frente a él"

"Lo que sostiene al mundo es la ingenuidad"

"el periodismo es una de las ideas más bonitas de la historia de la humanidad, pero hay que preguntarse en manos de quién están los periódicos para saber a quién creemos"

Entre d'altres escrits i col·laboracions, Santiago Alba Rico va escriure Iraq: un cuento para niños pel CSCA (Comité de solidaritat amb la causa àrab).

Acabo amb una memorable frase: "Viva el mal, viva el capital" Bruja Averia, i amb alguns fragments de la Bola de Cristal (menys la cançó Falangista dels Toreros Muertos que va sortir al programa Plàstic). Que disfruteu!











1 comentari:

Josep Maria Yago Suau ha dit...

una persona culta de la ciutat em va indicar que hauria de parlar de Lloritu enlloc de Loreto. He fet les investigacions pertinents i he de reconèixer que aquesta persona té raó: L'orígen és Loreto però el topònim oficial al Nomenclator (i la forma en que la gent de Tarragona ens referim a l'indret) és Llorito.
Al Cèsar el que és del Cèsar...