dilluns, 31 de maig del 2010

No a la mort sense sentit - Suport a la Flota de la Llibertat - Prou Apartheid

Aquests dies són durs, evidentment més per a uns/es que per a altres, però durs. En el darrer post parlava de la mort i, sobretot, de la mort sense sentit. Parlava també de la mort d'una amiga i companya de feina que hem acomiadat avui. Doncs bé, aquest matí una nova trucada telefònica m'informava que l'exèrcit d'Israel havia atacat els vaixells que volien trencar el setge de Gaza i transportaven ajuda humanitària pels seus habitants. Els nou vaixells transportaven, a més de les 10.000 tones d'ajuda humanitària, al voltant de 750 persones de 40 nacionalitats, entre les quals tres persones de l'estat espanyol, l'escriptor suec Henning Mankell, una vintena de parlamentaris europeus, una premi Nobel de la Pau, una ex congressista dels EUA, l'arquebisbe Hilarion Capucci, un supervivent de l'holocaust...



Malgrat que les notícies encara són confuses sembla que l'atac s'ha produït en aigües internacionals. Que els vaixells han estat atacats per mar i aire. Que hi ha hagut més d'una desena de morts. El govern d'Israel ha intentat justificar-se parlant, com no, de terrorisme, de defensa pròpia atès que, diuen, els seus soldats han estat atacats pels pacifistes, etc. etc. etc.

Enllaç al diari Publico

A tot el món es succeeixen les mostres de condemna a l'actuació del govern israelià.

A Tarragona, la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau ha convocat una concentració a la Plaça de la Font, demà, 1 de juny, a les 20,00 hores i ha fet córrer el següent comunicat:

Contra l'atac d'Israel als vaixells amb ajuda humanitària a Gaza

Davant l’atac per part de l’exèrcit israelià contra els membres de la flota d’ajut humanitari, en missió pacífica de resistència civil, que pretenia trencar el setge de Gaza, denunciem i condemnem les greus violacions del Dret internacional dels drets humans i del Dret internacional humanitari que, un cop més, ha comés i ha ordenat cometre el govern israelià.
Més enllà que l’abordatge s’hagi comès en aigües internacionals o dins de l’espai marí palestí, controlat per Israel, l’ús de la força armada contra la població civil, interna o internacional, suposa una flagrant violació del Dret internacional.
Instem a que és produeixi un clar pronunciament de les autoritats polítiques internacionals, de l’Estat espanyol i de Catalunya contra aquest nou menyspreu de les autoritats israelianes cap al principi del respecte de la dignitat humana. També exigim que des de l’Ajuntament de Tarragona es trenquin les relacions politiques, econòmiques i culturals existents amb l’estat d’Israel i que són una vergonya política. Recordem que el silenci equival a complicitat. Esperem que els nostres polítics estiguin a l’alçada dels valors de la dignitat humana i condemnin aquesta situació que ha costat la vida i ha ocasionat un gran nombre de ferits a activistes internacionals i no es quedin en silenci com va passar durant l’Operació Plom Fos a l’any 2008, en la que varen morir més de 1.300 palestins.
Instem a seguir amb la campanya de Boicot als productes israelians per visualitzar el nostre rebuig a la política genocida de l’estat d’Israel.

Jo, subscric el comunicat però no vull afegir-me a la condemna des de la ràbia sinó des del seny i, per tant, en aquest blog em vull fer ressò, sobretot, del blog Crònicas desde Gaza de l'associació cultura y Paz i d'altres documents

En aquest enllaç podeu trobar unes declaracions de l'arquebisbe catòlic Hilarion Capucci.

En aquest altre podreu trobar entrevistes als tres membres espanyols de l'expedició

Aquest darrer vídeo és una mica més crític i tracta sobre la guerra mediàtica contra Palestina: