dimarts, 15 de maig del 2007

nota de premsa sobre els fets a Reus

DECLARACIÓ DE PREMSA

*FETS: Un grup de músics i amics que veníem de fer un concert al bar Absenta, dins el marc de la clausura del Festival de Circ Trapezi, vam anar al pub Suau però estava tancat pel públic en general.

Llavors la colleta vam anar a tocar música i a ballar al Passeig Mata. Allà ens vam trobar diferents grupets de persones que no coneixíem i amb qui vam compartir uns breus moments musicals, fins que dos agents de la Guàrdia Urbana de Reus van aparéixer amb un to un pèl prepotent, amenaçador i bastant agressiu al principi... al final van acabar disuadint a cops de porra a tothom que estava allí... es van viure uns moments de tensió i finalment tots el presents al tram del Passeig Mata davant del Suau es van dispersar.

5 persones dels que havíem vingut al concert, que havíem estat intentant evitar els enfrontaments i les pallises a la gent de allà present, anàvem caminant cap a casa pel c/ Ample, i al arribar a la Pl. Pintor Fortuny, ens va parar la policia; ens van identificar i en l'exercici de l'indetificació, es van apropar 3 persones més a veure que passava... Llavors, un dels policies protagonistes del aldarull, es va llençar en contra d'un dels que venien caminant al crit de : “Este és uno de ellos!”, tot clavant-li un cop de genoll a l'estomac, el va llançar a terra, el van enmanillar i un cop reduït es va treure la pistola i es va disparar un tret d'aquesta (no sabem si negligent o homicida) que va ferir a la persona enmanillada a terra.

Davant de la situació esperpèntica i dramàtica del moment, un dels retinguts C.V, es va posar a plorar i a xisclar de por i d'indignació...posteriorment va ser detingut i imputat junt amb la seva companya M.B per pressumptes agressors dels policies.

Com a persones testimonis de tots els fets, volem manifestar que la versió policial que el regidor la via pública, el SR. Ortiz, ha convertit en oficial està plena de fets inventats i contradiccions.

S'entén que estem davant d'un nou muntatge policial per tapar un error molt greu de la Guàrdia Urbana.

S'entén que els 3 pressumptes agressors no són altra cosa que caps de turc per uns delictes que no havien comés.

Respecte al tret, no sabem si va ser una negligència o una agressió conscient, el que sí sabem és que no es pot permetre que a Reus ni a cap lloc donin una pistola a persones que no estàn capacitades per distinguir la realitat d'una película d'acció policial.

És per aquesta raó que no ens sentim segurs al costat dels que vetllen per la nostra seguretat, ja que ens han demostrat que alguns d'ells no estàn prou segurs de poder portar una pistola sense suposar un perill per a la gent.

Això tindra ressò, moltes persones s'estant movent perque aquesta agressió no queda inpune.

2 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

Pensavem fer una escrit al nostre blog d'aquesta actuació i la teva es prou bona. Gràcies

Ah gràcies per entrar al nostre blog

Jobove - Reus ha dit...

Ja està posat al nostre, estem a la teva disposició pel que faigi falta