diumenge, 2 de maig del 2010

Paraules per la Pau de maig amb dansa del ventre i engegament de la campanya d'objecció fiscal a la despesa militar

Aquest matí hem fet Paraules per la Pau, la concentració antimilitarista de cada primer diumenge de mes. Hem dit NO al militarisme creant un espai de pau i art que ens han ajudat a bastir les amigues de Raks Aisha i de Tribal Tàrraco, que fan dansa del ventre i dansa del ventre tribal, respectivament.

el Marc ha presentat l'acte i ha explicat l'engegament de la campanya d'objecció fiscal a la despesa militar


Hem parlat, també, de la campanya d'objecció fiscal a la despesa militar o sigui de la campanya per no col·laborar amb el militarisme amb els nostres impostos. El full informatiu núm. 105, que també hem distribuït, en parla més extensament.

un moment de l'actuació del grup Raks Aisha

grup Tribal Tàrraco

han sigut nombroses les persones que han gaudit de l'acte

La dansa del ventre va sorgir a l'Orient Pròxim i nord d'Àfrica i és una de les formes de dansa més antigues, l'origen de la qual té a veure amb els rituals de fertilitat practicats durant l'Edat de Pedra. En el decurs de la història va patir nombroses prohibicions però ha perdurat fins als nostres dies evolucionant i adaptant-se a la situació social i política actual.
La dansa del ventre tribal és un estil diferenciat que va ser creat pels nordamericans copiant el vestuari de molts períodes històrics i regions del món diferents (principalmente, de l'India, el nord d'Àfrica, Afganistan i Orient Pròxim) Les ballarines dansen a l'estil d'una "tribu" suggerint un ideal de cooperació femenina.
La Companyia Raks Aisha balla dansa del ventre i la Companyia Tribal Tarraco balla dansa del ventre tribal.

una integrant de la secció juvenil, igual que la noia de la primera foto

1 comentari:

mossèn ha dit...

vaja, avui, estava a Montblanc ... salut