dimarts, 22 de maig del 2007

M'agradaria parlar d'arbres, poemes... però...





















Ho sento molt però tal com s'està posant el pati sembla que o ICV-EUiA és particep del que està passant amb els mossos d'esquadra (a banda del tema Pòrtulas en el qual, si més no, no està gens clara l'actuació de Joan Boada) o algú els hi està fent el llit. Per tant crec que s'imposa una investigació per aclarir tot el que està passant.

MANIFEST (a iniciativa de la Comissió de Defensa del Col·egi d'Advocats (Jaume Asens) i de l'Eva Fernandez de la FAVB).

Les persones sotasignats, membres d'entitats ciutadanes de reconeguda trajectòria en la defensa dels drets politics, volem manifestar la nostra ferma denuncia a l'actuació dels mossos d'esquadra a la manifestació que es va dur a terme dissabte a la tarda a Barcelona.
La immobilització de la protesta durant més d'una hora, el fet de no permetre entrar ni sortir a ningú d'un ferri cordó policial i l'ús provocador de punxons per un mínim de cinc agents, representa un canvi qualitatiu en la repressió d'una protesta que segons apareix als mitjans de
comunicació va tenir un desenvolupament festiu fins que van començar les provocacions per part dels mossos.
No creiem que l'arma que surt a la fotografia del País pugui ser considerada com a "reglamentària". I en tot cas, el seu ús no va ser procedent ni proporciona ni legal, sinó que es va limitar a produir lesions a deu ciutadans que exercien el legítim dret de manifestació. La cerimònia de la confusió sobre la seva legalitat no fa res més que falsejar el debat. Él model emprat –kobutan cònic- és prohibit explícitament***, té una enorme capacitat lessiva i és el més perillós dels existents.
Atesa la trajectòria d'aquest cos a les darreres setmanes amb el descobriment de tortures, la mort d'un malalt mental en una reducció on es van produir cinc trets i l'ús excessiu i dubtós de la força, reclamem que s'obri una investigació i que es depurin les responsabilitats que s'escaiguin. Posem en dubte que un cos policial necessiti armes que tenen sentit en la lluita cos a cos però que no l'haurien de tenir en el control de manifestacions, pel qual ja estan sobradament dotats d'altres mitjans.
Ens preocupa l'escalada en la violència de la repressió i el retall d'un dret bàsic, el dret de manifestació, que ja va quedar prou afectat per una ordenança a Barcelona que ha suposat un important retall a les possibilitats d'expressió de la dissidència política.
Barcelona, a 22 de maig de 2007

Si voleu informació exhaustiva sobre el kubotan, fotos i vídeos de la mani, etc. ho podeu trobar a http://barcelona.indymedia.org/



4 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

aixi ens agrada que no es deixi amb oblit, gràcies per anar recordan-ho.

pots comptar amb "naltros"

salut !!!

Unknown ha dit...

Vigila, no t'enviïn un kubotan-cívicovirtual per punxar el blog ;-)

Penso que els mossos haurien de vestir de gris, tornant a les arrels.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

ves donant idees, Tondo ;-)

Unknown ha dit...

Investigant les IP dels ordinadors que em visiten he descobert que algunes procedeixen dels mossos... d'aquí que els hagi dedicat el meu darrer post a tant il.lustres visitants.