dijous, 17 de maig del 2007

Manifestació a Reus contra l'actuació policial que va acabar amb un ferit per tret de bala


Reprodueixo l'article aparegut aquest matí a El Punt sobre la manifestació d'ahir a Reus (La fotografia és del blog delJordi Martí). No he retallat res per respecte a la redactora però em semblen lamentables les declaracions de l'alcalde referents als "antecedents" dels detinguts. Em recorden quan vam ocupar el balcó de l'Ajuntament de Tarragona amb motiu de l'arrribada del JFK i, després, l'alcalde deia, cagant-la i filtrant dades confidencials, que els "penjats" no eren de Tarragona com si això expliqués res.

Els tres detinguts per la Guàrdia Urbana queden en llibertat amb càrrecs acusats de resistència

N. ALBISUA. Reus El Punt
Més de 200 persones es van concentrar ahir a la cèntrica plaça Mercadal de Reus per mostrar el seu suport a l'home que va acabar ferit de bala al turmell mentre dos agents de la Guàrdia Urbana el detenien la matinada de dilluns. Els manifestants van reclamar un cop més que s'investigui el cas de forma «transparent» i que es retirin els càrrecs contra els tres detinguts, que ja es troben en llibertat provisional. Per la seva banda, l'alcalde, Lluís Miquel Pérez, va tornar a defensar l'accidentalitat del tret que va sortir de l'arma de l'agent de la Guàrdia Urbana, a la vegada que revelava que hi ha testimonis «no policials» que ho corroboren.

Amb les mans alçades aguantant petites pancartes en què es podia llegir «Reus, en bones mans?» i «Et podria passar a tu», més de dues-centes persones van mostrar ahir el seu rebuig a l'actuació policial que va acabar dilluns a la matinada amb tres detinguts, un dels quals ferit de bala al turmell, arran d'uns suposats aldarulls al passeig Mata.

Els assistents a la concentració també reclamaven, a través de les pancartes, «Pistoles de joguina per a policies no innocents». I és que el col·lectiu de familiars, amics i solidaritzats amb els tres detinguts continua posant en dubte la versió dels fets donada pel responsable polític de la Guàrdia Urbana, Eduard Ortiz. En el seu manifest, els manifestants van voler deixar clar que «s'han manipulat els fets d'acord amb interessos electorals» i que els detinguts de dilluns són «víctimes d'agressions injustificades que han volgut convertir en botxins». Per això van reclamar que s'obri una investigació sobre els fets «seriosa i transparent», i «es depurin les responsabilitats de tothom que hagi actuat de manera excessiva i incorrecta en tots els àmbits». Aquesta era una clara referència al tinent d'alcalde, Eduard Ortiz, de qui van criticar les «maneres» a l'hora d'explicar els fets.

Els concentrats, a més, volen «que es retiri cautelarment del servei l'agent implicat en el tret». Precisament, respecte a l'accidentalitat del tret, els amics dels detinguts continuen defensant que «la versió de la policia té molts punts foscos i tergiversacions». A banda, els concentrats van reclamar també que es retirin els càrrecs que hi ha contra els detinguts. Aquests, precisament, van quedar ahir al migdia en llibertat provisional. El col·lectiu d'amics i familiars encara estudia emprendre accions legals contra la Guàrdia Urbana.

TESTIMONIS


Per la seva banda, l'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, va voler tornar a posar l'accent en el tret «accidental». Un cop acabada la concentració, que es va allargar poc més d'una hora, el batlle va voler recordar que «no només les declaracions de la Guàrdia Urbana i la resta de cossos de seguretat actuants» avalen aquesta teoria, sinó que «hi ha altres testimonis» que corroborarien la versió policial. Es tracta d'«empleats de serveis públics que van alertar la policia dels fets». Tot i lamentar que un dels detinguts acabés ferit al turmell, lesió de la qual encara es recupera a l'hospital de Sant Joan de Reus, Pérez va voler recalcar que precisament aquest va mostrar «resistència» a la detenció i que tots tres tenen «antecedents policial», alguns dels quals de «robatori amb força»

3 comentaris:

Waipu Joan ha dit...

les armes les carrega el diable...

Unknown ha dit...

És la història de sempre: T'hostien i després l'hostiat és l'hostiador. Disculpeu el llenguatge...

Anònim ha dit...

És una vergonya el que diu el Pérez. Sembla com si tenir antecedents ja fos perillós.